Kadın heyeti Kurdistan Komünist Partili kadınlarla görüştü

HEDEP’li kadınlardan oluşan heyet, Silêmanî’de Kurdistan Komünist Partisinden kadın temsilcilerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan, Silopiya Belediye Eşbaşkanı Adalet Çimen Fidan, Kadın Hareketi Sözcüsü Gülbahar Güzel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Neslihan Acar ve HEDEP Kadın Meclisi üyesi Gülbahar Aksoy’dan oluşan kadın heyeti, bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Kasım'da Silêmanî kentine gitti.

Heyet, temasları kapsamında Kurdistan Komünist Partili kadınlarla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası basına yapılan açıklamada, “Ziyaretlerimizin amacı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında dünya genelinde artan şiddete karşı nasıl mücadele edileceğine ilişkindir. Öte yandan toplantıda Kurdistan’ın her iki parçasının sorunları ele alındı. İlerleyen süreçlerde ortak çalışmalar geliştirmek için girişimlerimiz olacaktır. Bu çalışmalarla kadınların özgürlüğü ile Kürdistan’ın dört parçasındaki kadınların birliğini sağlamak istiyoruz” denildi.