Kadın tutsaklar: İran ve Rojhilat'taki direnişe sahip çıkalım

Şakran'daki kadın tutsaklar, İran'ın Jina Emini'yi katletmesine karşı direnişi sahiplenmeye çağırdı, "Bütün kadınların seslerini yükseltmesi gerekiyor" dedi.

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsaklar, İran’ın katlettiği Jina Emini'ye ilişkin aileleri aracılığıyla dayanışma mektubu gönderdi.
Mektupta, "Kadınlar üzerindeki yoğun baskı sadece İran’da değil bütün faşist devletlerde sistematik olarak kadın katliamlarıyla devam ediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlar üzerindeki yoğun baskı erkek zihniyeti ile yapılıyor. Bugün Türkiye'de AKP-MHP zihniyeti, molla rejimi gibi kadınlara yaşamı zindan etmiş durumda. Türkiye'de her gün kadınlar, erkekler tarafından katlediliyor. Kadın katliamı AKP-MHP iktidarında artmış durumda" denildi.

'BÜTÜN KADINLAR SESİNİ YÜKSELTMELİ'

Emini'nin katledilmesinin bütün kadınların katledilmesi anlamına geldiğinin ifade edildiği mektupta, şöyle denildi:

"Biz zindanda bulunan kadınlar olarak Jîna’nın katledilmesini kınıyoruz. Bu katliam karşısında bütün kadınların seslerini yükseltmesi gerekiyor. Bizim direnen kadınları yalnız bırakmayıp, her yerde direnişlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Biz kadınların sahiplenmesini kucaklıyor, direnişlerini selamlıyoruz. Yaşasın kadın mücadelesi. Jîn jiyan azadî” denildi.