Kadın tutsaklar: Güven'in talebi bizim de talebimiz

Kandıra Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, rehin tutulan Leyla Güven'in direnişine destek vererek, "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit derhal son bulmalıdır" dedi.

Kandıra Cezaevi'nde rehin tutulan kadın tutsaklar, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı başlatmış olduğu açlık grevi direnişi eylemine ilişkin dayanışma mesajı gönderdi.

Kadın tutsakların mesajı şöyle:

"Leyla Güven’in talebi talebimizdir.

Amed zindanlarında bizler gibi rehin tutulan yoldaşımız sevgili Leyla Güven, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 7 Kasım günü açlık grevi direnişi kararı almıştır.

Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, kadınlara dayatılan erkek devlet şiddetinden, savaş politikalarından bağımsız değildir. Çözümsüzlükte ısrar eden, başta kadınlar olmak üzere Türkiye halklarına kan ve gözyaşından başka verebilecek hiçbir vaadi bulunmayan AKP-MHP ittifakının yaydığı karanlığa karşı kadın özgürlük mücadelesi her zaman en büyük panzehir olmuştur. Bu panzehir, kadınların zulme karşı direnişi ve başkaldırısıdır.

Yoldaşımız sevgili Leyla Güven de bir kadın olarak kararlılığı ve direnişiyle karanlığa karşı aydınlığın, savaşa karşı barışın savunucusu oldu hep. Ömrünü kadın özgürlük mücadelesine adayan Leyla Güven'in Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatmış olduğu açlık grevi direnişini Kandıra Cezaevi'nde bulunan kadın tutsaklar olarak selamlıyoruz.

'KADINLAR, FAŞİZMİN SONUNU GETİRECEK'

Türkiye halklarına İmralı tecridi üzerinden dayatılan savaş politikalarına karşı Leyla’nın başlattığı direnişi sahipleniyoruz.

Biz kadınlar tarihsel direniş deneyimlerimizden aldığımız öz gücümüzle tecrit politikalarının karşısında durmaya devam edeceğiz.

Faşizmin sonunu getirecek olan kadın özgürlük mücadelesi ve kadınların direnişidir.  

Leyla Güven’in talebi talebimizdir.

İmralı kapıları açılmalı ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit derhal son bulmalıdır."