KJK’den Kebire Doğan için başsağlığı mesajı

Kebire Doğan için başsağlığı mesajı yayınlayan KJK, "Özleminiz olan anaların evlatlarıyla özgürce yaşadığı bir ülke yaratmak için başarı sözümüzü yeniliyoruz" dedi.  

KJK Koordinasyonu, PKK’nin kurucularından Mazlum Doğan’ın annesi Kebire Doğan için başsağlığı mesajı yayınladı.

“PKK’nin kurucularından olup Amed zindanlarında direnişin öncülüğünü yapan Şehit MAZLUM DOĞAN arkadaşın annesi KEBİRE DOĞAN’ı kaybettik” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “ 94 yaşında vefat eden KEBİRE anamız yaklaşık yüzyıllık yaşamında büyük acıları, direnişleri yaşadı. Büyük insanlık, yurtseverlik duyguları ile büyüttüğü oğlu MAZLUM DOĞAN yoldaşımız Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yoktan var oluşunda, yeniden yeşermesine büyük bir inanç ve bilinçle öncülük etti.

Kürdistan da en büyük acıları, zorlanmaları yaşayan her zaman Kürt analarımız oldu. Kürt anaları Kadın özgürlük mücadelesinin içinde, toplumsal alanın her boyutunda büyük bir direniş içinde özgürlük davasına öncülük edip bedel ödediler. Her zaman yurtseverliğin, adaletin, iyiliğin, doğru olanın yanında oldular. Analarımız Mezopotamya ve  Ortadoğu’da  nasıl ki insanlığın doğuşuna ve insanın insan olmasında  akıl ve emekleri ile öncülük etmişlerse şimdide Kürdistan ve Ortadoğu’da insanlığın yeniden doğuşuna, insanca yaşamına öncülük etmektedirler. KEBİRE Anamız da her zaman oğlu Mazlum Doğan’ın yanında oldu. Hayırlı evladının Yarattığı büyük mücadele değerleriyle onure oldu.  Bu vesile ile yurtsever ailemize KJK adına baş sağlığı diliyoruz.  Özleminiz olan anaların evlatlarıyla özgürce yaşadığı bir ülke yaratmak için başarı sözümüzü yeniliyoruz.  

Bu vesile ile bir bir kez daha yurtsever ailemize ve halkımıza baş sağlığı diliyor yakınları ve çocuklarına sabır diliyoruz.”