Köln, Dortmund ve Hannover kadın standı

TJK-E'nin “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” sloganıyla başlattığı hamle kapsamında Almanya'nın Köln, Dortmund ve Hannover kentlerinde bilgilendirme stantı açıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” hamlesi kapsamında bilgilendirme standı açtı. Köln Hauptbahnhof karşısındaki Bahnhofplatz’da çadır kuruldu. Almanca, Kürtçe ve Türkçe broşürlerin dağıtıldığı stantta hamle hakkında bilgilendirme yapıldı.

DORTMUND

Dortmund’da ise Rozerin Kadın Meclisi “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” hamlesini duyurmak amacıyla bilgilendirme standı açtı.

Reinolde Kirche’de 16.00-18.00 saatleri arasında meclis üyeleri broşürler dağıttı, kamuoyunu bilgilendirdi.

HANNOVER

Hannover kentinde de hamle için bilgilendirme standı açıldı.

Burada bir konuşma yapan FED-DEM Eşbaşkanı Altun Bischoff, “Erkek egemen sistemin son versiyonu olan kapitalist modernitenin 5 bin yıldır kadına uygulanan anti toplum anti doğa merkezli dincilik, milliyetçilik, bilimcilik ve cinsiyetçiliği tespit edip teşhir ederek boşa çıkarmaktır” dedi.

Şehit Ronahi Kadın Meclisi sözcüsü Aliye Ekinci ise AKP-MHP faşizmi yenilgiyi kabul etmeyip belediyelere kayyum atamasını kınadı.

Hannover DKTM Meclis Eşbaşkanı Edlê Aslan da “Faşizmi durdurmak için direniş şarttır” diye konuştu.

Bildirinin okunup dağıtıldığı stantta TEV-ÇAND üyeleri ve Çira TV’nin yayınlarının yasaklanmasını kınadı.

Eylem “Jin, Jiyan Azadî”, “Adalet olmadan, hiç kimse özgürlük içinde yaşamaz”, “İstediğimiz para birimi değil, dilimizden, kültürümüzden, ülkemizden ve tarihçemizden uzaklaştırıldık ve geri alacağız” sloganlarla sona erdi.