Köln’de ‘100 neden’ standında 9. hafta

Almanya’nın Köln kentinde “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında 9. kez stant açıldı. Kadınlar bugün de yüzlerce imza topladı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım’da startını verdiği imza kampanyası kapsamında Köln’de hemen her hafta imza standı açılıyor.

Köln Viyan Kadın Meclisi üyeleri, bugün de kampanya kapsamında eylem düzenledi. Bahnofvorplatz’da saat 15.00’te başlayan eylemde kadınlar AKP iktidarı tarafından katledilen kadınların hangi tarihte nerede katledildikleri bilgisini içeren resimleri sergiledi. Salgı nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uyarak imza toplayan kadınlar, daha ayrıntılı bilgi isteyenlere konuyla ilgili broşürleri dağıttı. Kadınlar bugün 500’e yakın imza topladı.

Kampanyanın startını ilk olarak 25 Kasım merkezi mitinginde veren Köln Viyan Kadın Meclisi üyeleri, Aralık ayının başından bu yana 9 kez stant açtı. Stantlar Alman ve göçmen kamuoyundan yoğun ilgi görürken, ev ziyaretleri ile de Kürt kadınları ve ailelerinden imza toplandı.

Viyan Kadın Meclisi üyeleri, çalışmalarını 8 Mart’ta daha da zirveye taşımayı hedefliyor. Hem 6 Mart’ta Düsseldorf’ta yapılacak olan merkezi yürüyüş hem de 8 Mart Pazartesi günü Köln’de yapılacak kadın eylemlerinde kampanyayı daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlıyorlar.