Köln ve Saarbrücken ve Bordeaux'da Jina Emine için eylemler yapıldı

Almanya’nın Köln ve Saarbrücken ile Fransa’nın Bordeaux kentinde de Jina Emine’nin katledilmesi eylemlerle protesto edildi.

Jina Emini'nin katledilmesi Almanya’nın Köln kentindeki ana tren istasyonunda yapılan eylem ile kınandı. Eylem özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. PJAK, KJAR,  Köln Viyan Kadın Meclisi ve Komala'nın organize ettiği mitinge Kürt, Alman, Fars ve Türkiye devrimci sol hareketlerinden kadınlar katıldı. Genç kadınların katılımının yoğun olduğu eylemde Jina Emini'nin katledilmesini protesto eden pankart, poster ve dövizler taşındı. Eylemde Soranca şiirler okundu, şarkı dinletisi yapıldı. Bir grup Kürt kadını da Jina'nın saçlarını temsilen kadınların saçlarının tarandığı teatral bir gösteri gerçekleştirdi. Eylemde sık sık “Jin Jiyan Azadi” sloganı atıldı.

KJAR adına Cemile Bokan, Köln Viyan Kadın Meclisi adına Berivan Başur, Die Linke adına Hamide Akbayır yaptıkları konuşmalarda, “Jina Emine'ye yapılan saldırı İrandevletinin kadınlara dönük baskı ve saldırılarının son halkasıdır. Rojhıilat ve İran’da yaşanan halk ayaklanması kadınların ve halkların özgürlük istediklerinin en somut örneğidir' dedi.

Zora Kadın Grubu, PJAK ve değişik örgütlerin temsilcileri de yaptıkları konuşmalar da, Jina'nın katledilmesini protesto ederek, eylemlerin yükseltilmesi çağırısı yaptı.

 

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Jîna Emî’nîn katledilmesi bir miting ile protesto edildi. Eyleme katılan ve çeşitli halklardan oluşan yüzlerce insan Iran devletinin ırkçı, faşist ve katliamcı politikalarını kınadı.

Saarbrücken Şehit Şirin Elemhuli Kadin Meclisi öncülüğünde yapılan eylemde çeşitli halkların temsilcileri de konuştu. Konuşmalarda İran devletinin kadın katliamcı politikaları kınandı. Kadınlar bu eylemde de saçlarını keserek Rojhilat ve Iran’da direnen kadınlarla dayanışma mesajı verdi.

Eylem “Jin Jiyan Azadî“ sloganı ile son buldu. 

 

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde bugün saat 15.30 da Îran devlet güçlerince katledilen Jina Emini için Grande Théâtre meydanında bir miting gerçekleştirildi. Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E öncülüğündü gerçekleştirilen eyleme İran ve Fransızlar da katıldı. Eylemde Fransızca bildirililer de okundu.
İran devletinin saldırısını protesto için bir kadın saçını keserken, diğer bir kadın da tülbentini yaktı. Yaklaşık 2 saat süren eylem “Jin jiyan azadi” sloganı ile son buldu.