Kongra Star'dan yıllık toplantı: Özgür toplumu inşa edeceğiz

Kongra Star, kuruluşunun yıl dönümünde Qamîşlo’da yıllık toplantısını düzenliyor. Toplantıda, kadınların özgür toplumu inşa edeceği vurgulandı.

Kongra Star Rojava Koordinasyonu, Rimêlan’daki Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şam ve Halep’teki temsilcileri ve yaklaşık 300 delegenin katılımıyla yıllık toplantısını düzenliyor.
Kongra Star Rojava Koordinasyonu Sözcüsü Remziye Mihemed, Kongra Star’ın Rojava’daki bütün kadınları temsil ettiğini, erkek egemen zihniyet ve toplumsal geleneklere karşı demokratik bir toplum inşa etmeye çalıştığını kaydetti.
Remziye Mihemed, kadınların Rojava Devrimi’ndeki rolünün bütün dünyada büyük bir yankı uyandırdığına dikkat çekti.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN FELSEFESİNİ ESAS ALIYORUZ'

Kongra Star Koordinatörü Mûna Yûsif ise Kongra Star’ın diğer kadın örgütleri gibi olmadığını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesini esas aldığını ve buna göre mücadele ettiğini söyledi.
Mûna Yûsif, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün kadınların her türlü şiddete karşı mücadele eden özgür bir toplumu inşa etmeye çalıştığını belirtti.
Kongra Star’ın yıllık toplantısı 2 gün sürecek. İlk gün Abdullah Öcalan’ın perspektifleri ele alınacak ve yıllık rapor okunacak; ikinci gün ise örgütün durumu tartışılacak ve yıllık planlama çıkarılacak.