Kongra Star: Türk devleti her yöntemle DAİŞ'i canlandırıyor

Efrîn'in işgal edilmesinin yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan Kongra Star, "Türk devleti her türlü yöntemle yeniden DAİŞ hücrelerini canlandırıp tehlikeye yol açıyor" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Şu anda Ortadoğu ve Suriye’de 3’üncü Dünya Savaşı olarak bilinen savaşın merkezi Kuzey ve Doğu Suriye’dir. Suriye’ye müdahale eden güçler bölge halkını koruyabilirdi. Fakat onlar hem halkı hem de öncülerini soykırım ve katliamlarla karşı karşıya bıraktı.

20 Ocak, Türk devletinin 2018’de Efrîn’e başlattığı işgal saldırının yıl dönümü. Saldırılar sonucunda Efrîn işgal edildi ve 20 Ocak 2022’de ise DAİŞ çeteleri Türk devleti ve Şam hükümetinin elinin olduğu bir komployla Hesekê’de Sînaa Cezaevi’ne saldırdı. Saldırının amacı ise 21 Ocak 2014’te kurulan Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi’ni yok etmek.

Fakat bu saldırı Halkların Gürzü Hamlesi’ni ilan eden bölgedeki askeri güçlerin büyük direnişi sayesinde boşa çıktı, askeri güçlerin girişimleri zaferle taçlandı. Bölgenin korunması uğruna 121 özgürlük savaşçısı şehit düştü.

Başta bu hamlede canını feda eden 121 kahraman olmak üzere bütün devrim şehitlerini anıyor ve Halkların Gürzü Hamlesi’nin birinci yıl döneminde şehitlere verdiğimiz sözümüzü yeniliyoruz. Aynı zamanda sona ermeyen ve Türk devletinin her türlü yöntemle yeniden canlandırdığı DAİŞ hücrelerinin tehlikesinin sorumluluğu ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon’dadır.

Bu bağlamda uluslararası topluma DAİŞ çetelerinin derhal yargılaması sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yapıyoruz. Çünkü onların varlığı bölge için büyük bir tehlike oluşturuyor. Son olarak komplo boşa çıkarılıncaya kadar savaşçılarıyla birlik olan direnişçi halkımıza teşekkür ediyoruz.”