Mardin’de siyasi soykırım operasyonu: 2 kadın tutuklandı

Nusaybin'de 6 Temmuz’da siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alınan 11 kadından 2'si tutuklandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6 Temmuz’da siyasi soykırım operasyonuyla yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında Barış Anneleri'nin de olduğu 11 kişiden 6'sı emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

İfadeleri alınan 5 kadın ise Mardin Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınmayan Barış Anneleri Hayat Akdaş, Bilmez Arı, Şerivan Demir ile Ayla Kaya ve Atiye Yılmaz tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Mahkemeye sevk edilen kadınlar, özyönetim direnişleri sırasında sokağa çıkma yasakları döneminde verdikleri bir röportaj ile suçlandı. Kadınlar yaptıkları savunmalarda üzerlerine atılı suçlamayı reddetti. 

Hakimlik kadınlardan Ayla Kaya (56) ile Atiye Yılmaz'ın (59) "örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Diğer kadınlar ise, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

6 KİŞİ YARIN MAHKEME ÇIKARILACAK 

Mardin'de 6 Temmuz günü farklı bir soruşturma kapsamında diğer ilçelerde gözaltına alınan 18 kişiden 12'si emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğerlerinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.