Polis taciz protestosuna tahammül edemedi

Türk polisi, Nusaybin’de taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine karşı yapılmak istenen eylemi engelleme çalıştı.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu üyeleri, Nusaybin ilçesinde bir lisede öğrencilere cinsel tacizde bulunulması ile kentte yaşanan tecavüz ve kadın cinayetlerine ilişkin ilçede bir araya geldi. Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu’na (KESK) ait Nusaybin Temsilciliği önünde toplanan kadınlar, polisler tarafından çembere alındı.
Kadınlar taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine karşı yapılacak açıklamanın engellenmesini kabul etmediklerini belirtirken, polisler 'müdahale' tehdidinde bulundu.
Öğrencileri taciz eden Müdür Yardımcısı Ahmet B.’nin tutuklandığını ve yargılamasının devam ettiğini belirterek, kadınların bu konuyu ajite ettiğini iddia eden polise kadınlar, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüze karşı mücadele ettiklerini söyleyerek cevap verdi. Kadınlar, "Biz emniyetin yaptığını protesto ediyoruz. Yaptığınızı kabul etmediğimizi, kadın kazanımlarına saldırıyı, tacizi, tecavüzü, kabul etmediğimizi buradan bir kez daha haykıralım. Ve sizin yaptığınız bu uygulama aynı zamanda kadınlara da bir saldırıdır” mesajını verdi.
 Kadınlar, ardından alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı eşliğinde sendika binasına geçti.