TJA: Kadın mücadelesi ile tecridi kıralım!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve verilen görüş yasaklarına ilişkin açıklama yapan TJA, "Kadın mücadelesinin yolu tecridi kırmaktan geçiyor" dedi.

Özgür Kadın Hareketi ( TJA) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 12 Ekim’de verilen 6 aylık avukat görüş yasağı ile 18 Ağustos’ta verilen 3 aylık aile görüş yasağına dair yazılı açıklama yaptı. Abdullah Öcalan ile 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde avukat görüşü gerçekleştirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Sayın Öcalan telefonla görüş hakkından ise ilk kez 27 Nisan 2020 tarihinde yararlanmıştır. Yine son olarak 25 Mart 2021 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan’la telefonla görüştürülmüş fakat bu telefon görüşmesi devam ettiği sırada yarıda kesilmişti.  Yarıda kesilen bu son telefon görüşmesinden bu yana aile ve avukatların Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı bütün başvurular ise yanıtsız bırakılmaya devam ediyor” denildi.

 'TECRİT HERKESE YANSIYOR'

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin başta Kürtler olmak üzere, tüm topluma yansımalarının olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu keyfi tutumunu Sayın Öcalan üzerinde sistematik bir işkence aracı olarak uygulayan AKP-MHP faşizminin derinleştirilmiş tecrit ile Sayın Öcalan şahsında, direniş ve mücadelenin tarihini yazan Kürt kadınının özgürlük mücadelesini ve tarihsel kadın yoldaşlığını boğmak istediğini çok iyi biliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Tecritle birlikte hukuksuzluğun giderek derinleştiğinin vurgulandığı açıklamada, “Derinleşen hukuksuzluk, eril ve faşizan tekçi yönetim, kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından yakıcı bir şekilde hissediliyor. Kaynakların demokratikleşmeye değil de, toplumsal kutuplaşmaya, ranta ve savaş politikalarına aktarılmasıyla derin bir şekilde hissedilen ekonomik kriz, tecridin ve elbetteki ısrarla çözülmeyen Kürt sorununun sonuçları olarak karşımızda duruyor.” diye belirtildi.  

CPT'YE: SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİR!

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne (CPT), “İmralı ziyaretleri başta olmak üzere çok daha etkin incelemelerde bulunmalı, sorumluluğunu yerine getirmelidir” çağrısı yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Tecride karşı mücadele faşizme karşı direniştir. Kadın özgürlük mücadelesini boğmak ve kadın kurtuluş çizgisini yıkmak isteyenlere karşı mücadelenin yolu tecridi kırmaktan geçiyor. Tecrit kaybedecek, kadınlar kazanacak. Kadın özgürlük mücadelesi kazanacak.”