TJK-F: 25 Kasım mücadeleyi büyütme günüdür

25 Kasım'ı kutlanması gereken bir gün olarak görmediklerini belirten TJK-F, “Her gün bu zihniyetle mücadeleyi büyütme, dayanışmanın ve ortaklaşmanın sonuçlarını değerlendirdiğimiz bir gün olarak görüyoruz” dedi.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bu sene ''Kadın kırımına karşı özgür toplumu savunalım'' şiarıyla karşıladıklarını belirtilen açıklamada, “Bu vesile ile Dominik Cumhuriyeti'nde Trujillo diktatörlüğüne karşı yürüttükleri direnişte şehit düşen Mirabel Kardeşlerin, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde şehit düşen Rosa Luxemburgların, Kürdistan'da yeni yaşamın adı olan Sakine Cansız ve Hevrin Xeleflerin ve adını sayamadığımız nice kadın direnişleri önünde saygıyla eğiliyoruz” denildi.

’25 KASIM’I MÜCADELEYİ BÜYÜTME GÜNÜDÜR’

Dünyanın birçok ülkesinde, kadına yönelik şiddet, taciz-tecavüz, istismar ve katliamların sistematik olarak devam etmekte olduğuna vurgu yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Erkek egemen politikalara karşısında varlığını ve özgürlüğünü büyütmesi açısından bir zorunluluktur. Bu sebeple bizler 25 Kasım'ı kutlanması gereken bir gün olarak değil, her gün bu zihniyetle mücadeleyi büyütme, dayanışmanın ve ortaklaşmanın sonuçlarını değerlendirdiğimiz bir gün olarak görüyoruz.”

‘GÜNÜN RUHUNU YANSITMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) ‘Kadın kırımının uluslararası düzeyde resmen insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak tanınması’' talebini, TJK-F olarak da desteklediklerini belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “25 Kasım da startını vereceği ‘Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden’ kampanyasını, örgütlü olduğumuz tüm alanları sahiplenmeye davet ediyoruz. 2020 25 Kasım etkinlikleri dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Fransa'da belirli bölgelerde mitingler biçiminde yapılabilecektir. Başta Kürt kadınları olmak üzere, tüm yurtsever, demokrat ve devrimci halkımızı yapılacak eylemlere katılmaya, eylemin yapılamadığı alanlarda ise küçük gruplar halinde veya bireysel olarak pankart, döviz, resimler ve farklı eylem biçimleri ile bugünün ruhunu yansıtmaya çağırıyoruz.”

Eylem takvimi ise şöyle:

20 KASIM CUMA

Toulouse

Saat: 18:30

Yer: Capitole Meydanı

21 KASIM CUMARTESİ

Rennes

Saat: 14:00

Yer: Charles de Gaulle

 

Mulhouse

Saat 14:00

Yer: Porte Jaune

 

21 Kasım Cumartesi

Saat 14:00

Yer: Place Kleber