Vanlı kadınlar, açlık grevindeki Güven'e destek için buluştu

Rehin tutulan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tecridi protesto etmek amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Vanlı kadınlardan destek geldi.

HDP Kadın Meclisi tarafından il binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP Van Milletvekili Muazez Orhan, DBP PM Üyesi Şehzate Kurt, belediye eş başkanları, Barış Anneleri ve TJA aktivistleri katıldı.

Basın açıklamasını yapan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Leyla Güven’in “Başta Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara uygulanan tecrit ve soykırım politikasını kınıyorum. Tecrit insanlık suçudur...” şeklindeki sözlerine dikkat çekti.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Leyla Güven’in mahkemeye kelepçeli olarak götürülmeyi reddettiğini ve SEGBİS ile duruşmalara katıldığını belirten Orhan, şunları söyledi: “Güven’in temsil ettiği seçmenin haklarını savunması suç sayılarak yargılanmaktadır ve hala tutukludur. Milletvekilimiz Leyla Güven bu iddiaları reddetti. Vesayet altında olan yargının hukuki bir süreci işletemeyeceğini söyledi. Açıkçası hukuksuz bir yargılama yapılmaktadır. Siyasi bir tutsak olmasına rağmen kendisine ‘Siyasi savunma yapmayın, kendinizi savunun’ şeklinde uyarılar yapılmıştır. Sayın Güven de buna verdiği cevabında Sayın Öcalan’ın düşüncelerinden ötürü milletvekili olduğunu, kadına dair düşüncelerinden ötürü etkilenerek siyasete katıldığını açıkça beyan etti ve yargılanmasının kadına yönelik saldırı olduğunu söyledi. Sayın Güven, tecridi protesto etmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grev başlattığını duyurdu. Biz HDP’li ve Kürt kadınlar kendisinin bu duruşunu saygıyla selamlıyor ve kendisinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Hiçbir baskı, tutuklama, gözaltı biz kadınlara geri adım attırmayacaktır, Kürt halkının demokratik talepleri ve mücadelesinden geri adım atmayacağız."