YJA Star, Beritan şahsında Ekim şehitlerini andı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile Gülnaz Karataş-Beritan yoldaş şahsında Ekim ayı şehitlerini andı.

Komutanlık, “Ortadoğu ve Kürdistan halklarına ve kadınlarına dayatılan soykırım, sömürgeciliğe karşı boyun eğmemenin, her çağın, her anın sömürgeci zihniyetini uçurumların kayalıklarında parçalayan direngen, onurlu, ölümsüz ve yurdunu sevmenin örneği Gülnaz Karataş-Beritan yoldaş şahsında Ekim ayında şehadete ulaşan tüm kahraman kadın yoldaşlarımızın ve tüm şehitlerimizin önünde saygı, hürmet ve sevgiyle eğiliyor, anılarına duyduğumuz bağlılığı boyun borcu olarak taşıdığımızı ve intikam yeminimizi yineliyoruz” dedi.

YJA Star açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi üyesi Star Özgür Kadın Birlikleri için her an, her saat, her gün, her ay, anlamlı ve önemlidir, bizler için yaşanılan geçmişi ve inşa etmeye devam ettiğimiz geleceğimizi anlamlı kılan en önemli husus 365 günün ve her 12 ayın neredeyse şehadetsiz, bedelsiz verilmemiş olmasından ileri gelmektedir. Dört mevsimin her dördünde nice günebakanları, papatyaları kıskandıran güzel yoldaşlarımızı uğurlamışızdır bu bitmez, tükenmez ve soluksuz yolculukta. İşte Ekim ayı Kadın Özgürlük Mücadelesi’ni Ekim Şehitleri ile daha çok anlamlı kılmaktadır. Bilhassa Beritan yoldaşımız şahsında Azime, Ronahi Alman, Çiğdem Türk, Kurdê, Sarya, Gurbetelli, Medya, Jinda, Destanlar’a ve Karliler’e yüzleri aşan şehidimizin sonsuz varlığı Kürdistan’dan kainata doğru yayılmaktadır.

Bugün içerisinde olduğumuz 25 Ekim 2019’dan geriye dönüp baktığımızda 28 yıl öncesine 25 Ekim 1992 tarihinden bu yana Önder Apo’nun şahsında yaratmış olduğu değerlere, paradigmasına karşılık kapitalist modernite dinamikleri ve uluslararası komplo geliştirilirken günümüzde komplonun farklı ve derinleştirilmek istenilen varyantlarına şahit olmaktayız. Nasıl ki yerel işbirlikçi güçlere karşı 25 Ekim 1992 tarihinde Beritan yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Mücadelesi direnişini geriye çeken iç gericiler ve ulusal işbirlikçileri Kürdistan dağlarının kayalıklarında parçalamışsa bugün de yurtsever ve direngen Rojava halkları, Kuzey-Doğu Suriye halkları, kadınları, çocukları, yediden yetmiş yediye maruz bırakılmak istedikleri soykırım ve işgal politikalarına karşı sergiledikleri direniş dünya halklarına ilham olmaktadır.

Türk işgalcileri şahsında Erdoğan ve şürekası gibi görünen işgal ve soykırımcılar aslında emperyalist sömürgecilerin sadece Ortadoğu jandarmalığını yapan bu güruhtan başkası değildir. Devletlerarası emperyalist güçlerin bugünkü maşası olmaktan öteye geçmeyen Erdoğan ve şürekası Rojava, Kuzey-Doğu Suriye halklarının yanı sıra Başûrê Kurdistan’da yaşanan işgale karşı milyonların isyan soluklarını enselerinde hissettiklerinden mezar sessizliğine gömülmelerinden önceki son canhıraş nefeslerini almaktadırlar. Milyonlarca isyan soluğunda emperyalizmin maşası Erdoğan ve şürekasının iktidara tutunma hevesiyle almaya çalıştıkları son nefeslerini kesecek olanlar direngen halklar ve kadınlar olacaktır.

Onlarca yıldır Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdikleri her türlü saldırı, kırım, talan ve insansızlaştırma politikalarına karşı nasıl ki Başûrê Kurdistan halkı topraklarını terk etmemiş direnmişlerse bugün Rojava, Kuzey-Doğu Suriye halkları topraklarına duydukları sevgiyi yurtsever bağlılıkları ile sergilemektedirler. Beritan yoldaşın Xakurkê’de başlatmış olduğu çizginin büyüyerek izleniyor olmasından duyduğumuz gurur ve onurun ruhuyla mücadele azmimiz şaha kalkıyor.

Bakurê Kurdistan’dan sömürgeciliğe karşı başlatılan özgürlük direnişi bugün Kürdistan’ın dört bir yanına yayılarak büyürken Beritan çizgisi ilham kaynağı, Zilan çizgisi ideolojik pratik yürütücü ölçüsü olmaktadır. Star Özgür Savunma Birlikleri ordumuz her dem ve her mekanda tüm işgal, sömürge, soykırım saldırılarını savuşturmak için hazır ve nazırdır.

YJA Star olarak, Rojava, Kuzey-Doğu Suriye halkları şehitlerini Beritan yoldaşın şehadet yıldönümü vesilesiyle anarken Uluslararası Komplo ile Rebêr Apo’nun çıkarılması yıl dönümünde gerçekleştirilen gayri ahlaki ve gayri insani saldırının hesabının tüm güçlerimizce sorulacağının sözünü veriyoruz. ‘Teslimiyet ihanete, pasifizm yenilgiye, direniş zafere götürür’ sloganı, slogan olmaktan çıkmış Beritanlarla taçlanmıştır.”