YPJ: DAİŞ çetelerini bir kez daha yendik

YPJ Genel Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin bir kez daha yenildiğini belirterek, "Devrimin değerlerini ve kazanımlarını korumak için büyük hazırlıklar içinde olacağız" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde DAİŞ çetelerine karşı kazanılan zafere ilişkin açıklama yaptı.

YPJ'nin açıklaması şöyle:

“Yoldaşımız Awaz Efrîn şahsında Halkların Gürzü Hamlesi’nin bütün şehitlerini anıyor, özgür ülkenin garantisi ve Rojava Devrimi’ni büyütmek için şehitlere verdiğimiz sözü tutacağız.

DAİŞ çeteleri İslam devleti kurmak amacıyla yıllardır kadınlara ve halklara saldırıyor. 20 Ocak’ta Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’ne saldırı düzenlemek ve karanlığı yaymak istediler. Şüphesiz Türk devleti bu çeteleri eskiden nasıl finanse ettiyse bugün de bu saldırıda DAİŞ çetelerine yardım etti. Efrîn işgali ve Özerk Yönetim’in ilanının yıl dönümünde saldırının yapılması tesadüf değil, bu tarih bilinçli olarak seçildi. YPJ güçleri DAİŞ çeteleri ilk ortaya çıktığında nasıl onları yok etmek için öncü olduysa, Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde de çete saldırılarına karşı büyük bir mücadele verdi.

'DAİŞ TEHLİKESİ ORTADAN KALKMADI'

Bu uluslararası sorunun çözümü için ilgili devletler hiçbir sorumluluk almadı, vatandaşlarına sahip çıkmadı ve Birleşmiş Milletler (BM) hiçbir tutum almadı. BM özellikle sayıları 700’ü geçen Eşbal El-Xilafe sorununda kendisini sorumlu olarak görmeli.
DAİŞ çetelerinin yeniden canlandırılması tehlikesini her ne kadar cezaevi saldırısıyla önlemiş olsak da bu tehlikenin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor ve bu sorumluluk bütün ilgili tarafların omuzlarında.
Güçlerimiz, QSD ve Uluslararası Koalisyon’la 7 gün boyunca ortak bir mücadele yürüttü. DAİŞ çeteleri vahşi bir şekilde sivillere saldırmasına, hücreleri halkın evlerinde zorla yerleşmesine ve halkı canlı kalkan olarak kullanmalarına rağmen güçlerimiz planlı ve dikkatli bir şekilde bu hamleyi yürüttü. Kobanê’nin özgürleştirilmesinin yıl dönümünde onları bir kez daha planlı bir şekilde yendik ve operasyon sivillere bir zarar gelmeden tamamlandı.

'ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ'

YPJ kurulduğu günden bu yana kadınların, halkın ve ülkenin güvenliğinin sağlanması çerçevesinde her zaman olduğu gibi Halkların Gürzü Hamlesi’nde de öncü bir ruhla yerini aldı. Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde sorumluluklarını fedakarlıkla yerine getirdi. Halkların Gürzü Hamlesi’nde YPJ kahramanlarından yoldaş Awaz Efrîn şehadet mertebesine ulaştı. Büyük bir sorumluluk ve cesaretle görevini yerine getirdi. Arîn Mirkan Kobanê’de ve Avesta Xabûr Efrîn’de nasıl devrime mühürlerini vurduysa, Hesekê’de de yoldaşımız Awaz Efrîn ölümsüz şehitlerin izinde direnişe savaştı. Aynı şekilde birçok yoldaşımız bu hamlede büyük bir cesaret ve fedakarlıkla bütün insanlık için savaştı, şehit düştü.
Halkların ve ülkenin özgürlüğü için kahraman şehitlerimizin yolundan ilerleyeceğimiz sözünü veriyoruz. Devrimin değerlerini ve kazanımlarını korumak için büyük hazırlıklar içinde olacağız. Xiwêran, Neşwa, Zihûr mahalleleri ile Hesekê’deki halkımıza güçlerimizin yanında olup destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde HPC Jin ve Kadın Asayiş Güçleri’ne bu hamlede büyük bir rol oynadığı ve sorumluluklarını fedakarlıkla yerine getirdiği için teşekkür ediyoruz. Bu da kadının devrimin, toprağın, halkın ve huzurun güvenliği olduğunu ortaya çıkardı.”