YPJ, Ezda Berxwedan Cûdî’nin şehit düştüğünü açıkladı

YPJ, 9 Ağustos’ta yaşanan trafik kazasında Ezda Berxwedan Cûdî adlı savaşçının şehit düştüğünü belirterek kimliğini açıkladı.

YPJ Genel Komutanlığı açıklamasında şehit savaşçıya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu ülkenin kahraman kadınları, özgürlük saflarına katılarak devrimin değerlerine bağlılıklarını gösteriyor. Lîna Elo adındaki Ezda Berxwedan Cûdî olarak bilinen yoldaşımız, kapitalist modernite sisteminin adaletsizliklerinden kaçınarak özgür ve eşit bir yaşam inşa etmek için daha genç yaşındayken yönünü özgürlük saflarına verdi. İçinde büyüdüğü yurtseverlik kültürü, Ezda yoldaşın kişiliğinin şekillenmesinde belirleyici rol oynadı. Kobanê direnişinde şehadet ulaşan Aslan Qendîl yoldaşımızın kardeşi Ezda yoldaş, şehitlerin davasına sahip çıkmayı yaşamının vazgeçilmez bir ölçüsü olarak gördü.

Ezda yoldaş, ülkenin kurtuluş mücadelesinde genç ruhuyla çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için çabaladı. Ezda'nın özgür yaşam sevgisi uğruna, mücadeleyi ve direnişi her zaman yükseltmeyi esas aldı. Genç bir kadın olarak özgürlük saflarında yer almasıyla çevresine moral ve coşku kaynağı oldu. Emek ve fedakârlık, Ezda'nın kişiliğini ön plana çıkartan temel kavramlar oldu.

​"Dünyanın en güzel kadınları, dünyanın en çirkin egemen zihniyetine karşı savaşıyor" ifadesi gerçek anlamını Ezda gibi yoldaşlarımızla somutlaştırıyor. Ezda yoldaşımız, DAİŞ'e karşı yürütülen mücadelede, Reqa ve Derezor’un özgürleştirilmesinde vahşi çetelere karşı cesurca savaştı. Halkı ve kadınları DAİŞ zulmünden kurtarmak için büyük bir güç ve inançla cephede yer alan Ezda yoldaş, hegemonik güçlerin soykırım, zulüm ve işgal politikalarına karşı derin bir bilince sahipti. Bu sebeple özgürlük hareketinde halkın özgürlük mücadelesiyle özdeşleşti ve son nefesine kadar özgür yaşamın sembolü oldu.

Ezda yoldaşımız görevini icra ettiği sırada 9 Ağustos'ta meydana gelen trafik kazası sonucu şehitler kervanına katıldı.

Umut ediyoruz ki, kendini insanların özgürlüğü davasına adamış genç ruhlar, geleceği daha parlak bir hale getirecektir. Ezda, devrimi sürdürme ruhunu dile getiren arkadaşlarımızdan biri oldu. Başta şehit Ezda yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever ailelerime başsağlığı diliyoruz ve özgür bir ülke inşasında her zaman şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod Adı: Ezda Berxwedan Cûdî

Adı ve Soyadı: Lîna Elo

Anne Adı: Wesfiye

Baba Adı: Hikmet

Şehadet yeri ve Tarihi: 09.08.2023, Tebqa”