Yunanistan açıklarında onlarca göçmen kayboldu

Yunanistan’ın Folegrandros (Bolukendire) adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu onlarca göçmenin sulara kapılarak kaybolduğu bildirildi.

Sahil güvenlik tarafından yapılan açılamaya göre, batan gemide aralarında çocukların da olduğu 12 kişi kurtarıldı, bir kişinin de cenazesi sudan çıkarıldı.

Bazı görgü tanıkları gemide 32 kişinin olduğunu, bazıları da 50 dolayında kişinin olduğunu belirtiyor.

Sahil güvenlik deniz kuvvetleri ve hava kuvvetlerine ait dört gemi ve iki helikopter ile bir askeri taşıma gemisi, beş yolcu gemisi ve üç özel gemi ile kurtarma operasyonu yürütüyor.

Yunanistan, 2015 yılında çoğu Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı olmak üzere bir milyon göçmenin Avrupa’ya ulaştığı temel kapı olmuştu. Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesiyle birlikte yeni bir göç dalgası endişesi doğdu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre 2021 yılında çoğu Türkiye üzerinden olmak üzere 8500 dolayında ilticacı Yunanistan’a ulaştı. Mevcut durumda 96 bin dolayında mülteci ve ilticacı Yunanistan topraklarında bulunuyor. Yunanistan sık sık göçmenlere kötü muamele ile de gündeme geliyor.