Şam’a füze saldırısı

Suriye’nin başkenti Şam bölgesinde bir çok hedefe yönelik füze atışları yapıldığı bildirildi. Suriye hava savunma sistemlerinin bir çok füzeyi düşürdüğü iddia edildi.

Suriye resmi haber ajansı Sana ve sosyal ağlarda, saldırılara ilişkin görüntüler yer aldı. Suriye rejimine bağlı medya, saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi vermedi.

El İhbariye kanalı, Sureye hava savunma sistemlerinin başkent üzerinde “düşman saldırısını püskürttüğünü” belirtti. Sana’ya göre, saldırı ülkenin güney batısındaki Golan tarafından geldi.

The Jerusalem Post ise İsrail uçaklarının Suriye’nin başkenti yakınında bulunan hedeflere füze atışı yaptığını yazdı. Ancak bunların hangi hedefler olduğu henüz açıklık kazanmadı.

El Hadat ajansı ise saldırının Lübnan hava sahası üzerinden geldiğini iddia etti. Bazı kaynaklar, Şam havaalanı çevresindeki bir cephane deposunun hedeflendiğini öne sürdü.

AFP’ye bilgi veren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının İsrail’den geldiğini iddia etti. İsrail’den bir üstlenme henüz yok. Aynı kaynak, Şam yakınında İran yanlısı milislerin hedeflendiğini ve bazı füzelerin hedefe ulaştığını belirtti.

İsrail geçmişte bir çok kez Suriye’de İranlı hedefler ve İran ile ittifak halindeki milislere yönelik saldırılar düzenledi.