‘Devrimden beri size yazıyoruz’ İsviçrelilerle buluşuyor

On iki Fransız kadının Rojava Devrimi'ni anlattığı 'Devrimden beri size yazıyoruz’ kitabı, İsviçrelilerle buluşmaya devam ediyor.

“Devrimden beri size yazıyoruz: Rojava'daki kadın enternasyonalistlerin hikayeleri” (Nous vous écrivons depuis la révolution: Récits de femmes internationalistes au Rojava) isimli kitabın tanıtımı ekim ayından beri Belçika ve Fransa'nın onlarca kentinde ve komünal merkezlerde yapılıyor.

Kitabın, İsviçre’deki tanıtımı ise 16 Aralık Perşembe günü Cenevre Üniversitesi’nde başladı.

Cenevre Üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile karşılanan kitap, öncülüğünü YPJ'li kadın savaşçıların yaptığı Rojava devrimini anlatıyor.

Kitapta, 12 Fransız kadının Rojava'da 3 yıl içerisinde kaleme aldığı metinler, şiirler, masallar, özel günlüklerden alıntılar, mektuplar, röportajlara yer veriliyor.

Kitabın tanıtımında “Bu kitap bir istek ve zorunlulukla başladı: Rojava devriminin kalbinden geçen deneyimleri, karşılaşmaları ve duyguları paylaşmak. Bir arzu, çünkü çok fazla güzellik, enerji ve umut mümkün olduğunca geniş bir alana yayılmalı ve hayatımızın her birine, dünyadaki her mücadeleye nüfuz edebilmelidir. Bir zorunluluk çünkü Rojava'da bu zamanı kişisel bir deneyim haline getirmek değil, bize çok şey öğretenlerin projesini ve devrimci gerçekliğini tanıtmak bizim sorumluluğumuzdur” ifadeleri dikkat çekiyor.

Cenevre Üniversitesi'nde Fransız kadın yazarlar Maria ve Marie tarafından sunumu yapılan kitaba ilişkin yazar Maria, ANF’ye şunları ifade etti.

"Rojava'da bulunduğumuz 3 yıl boyunca burada yaşanan devrimi deneyimleme şansını yaşadık. Neden Rojava'ya gittiğimizi ve orada bulunduğumuz 3 yıl boyunca Rojava Devrimi'nin üzerimizde bırakmış olduğu güzelliği, yaşam enerjisini ve umudu bize aşılayan bu deneyimleri kitaplaştırarak bunu dünya halklarıyla paylaşma gereği duyduk.  Bu ihtiyacımıza cevap bulma arayışımız sonucu 'Devrimden beri size yazıyoruz’ kitabı ortaya çıktı.”

12 enternasyonalist kadın tarafından kaleme alınan kitap bu Cuma günü La Chaux-de-Fond kentinde, Cumartesi günü ise Sion kentinde yapılacak tanıtım günleri ile okurlarla buluşacak.