Efrînli sanatçılardan ulusal birlik şarkısı

Şehba’daki Efrînli sanatçılar, 22 Kürt sanatçının katılımıyla ulusal birliğe çağıran bir şarkı yaptı ve klibini çekti.

Şehba’daki zor koşullara rağmen Efrîn’in kurtuluşu için umudun yitirmeden direnen Efrînlilerin sanatçıları da üretmeye devam ediyor. Yurt dışında ve dört parça Kürdistan’da yaşayan satançıların katıldığı, ulusal birliğe davet eden bir şarkı (stran) ve klip hazırlayan Efrîn Kültür Sanat’tan Niyazi Sido, ulusal birliğin hayatiyetini vurgulamaya çalıştıklarını söyledi.

ANF’ye konuşan Efrîn Kültür Sanat’tan Niyazi Sido, Kürt sanatçılar tarafından yapılan ulus birlik çağrısı ardından Şehba’da yaşayan Efrînli sanatçılar olarak katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Parti ve siyasetçilerden önce birlik için sanatçıların ilk adımı atması gerektiğine inandıklarını kaydeden Sido, “Bunun üzerine arkadaşlarımızla tartıştık ve böyle bir çalışmanın daha iyi olacağını düşündük. Tartışmalarda bestenin yazarı Ciwan Hesen de yer aldı. Yine eseri kayıt altına alan Mihid Mipilan da bulunuyordu. Daha sonra yurt dışında kalan Diyar ve Xelîl Xemgîn ile ilişkilendik. Onlar diğer sanatçılara ulaşma imkanlarına sahipti” dedi.

SANATÇILAR KARŞILIK VERDİ

Birçok kesimden sanatçıların bu çalışmaya dahil olmasını istediklerini ve bu istemlerinin karşılık bulduğunu ifade eden Sido, “Her yerden ve kesimden sanatçılar burada yer aldı. Büyük bir coşku ve istekle katıldılar. Bu şekilde çalışmamızı tamamladık” şeklinde konuştu.

İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK YAPTIK

Mitan Festivali sürecinde klibi hazırladıklarını, bu nedenle ekibin bir bölümünün festival çalışmalarına katıldığını hatırlatan Sido, şöyle devam etti: “Biliniyor, Şehba’da imkanlar çok kısıtlı. Biz bu kısıtlı imkanlarda yaptık bu çalışmayı. Keşke daha fazla imkanımız olsaydı da halkımız için daha büyük işler yapsaydık.”

HALKIN UMUTLARI KIRILMASIN

Kürt halkının birlik istediğini ve bu konudaki umudunu koruduğunu söyleyen Sido, tüm Kürt parti ve örgütlerine birlik çağrısını tekrarladıklarını, halkın beklenti ve umudunun kırılmaması gerektiğini vurguladı

ŞEHBA’DA KOMÜNAL RUH

Sanatçıların komünal kültürü kaybetmemesini salık verdiklerini kaydeden Sido, şunları dile getirdi: “Çok sayıda büyük sanatçı ve gruplarımız vardı ama hepsi dağıldı. O komünal ruh öldü. Biz Şehba’da bu ruhu yaşatıyoruz. Kadın ve erkek sanatçılar olarak komünal çalışıyoruz.”

BENİM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Klipte yer alan ve Efrîn Kültür Sanat’tan Fatma Bila de genç bir kadın sanatçı olarak böyle bir çalışmaya katılmanın, kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, halkın duygularını dile getirmeye çalıştıklarını söyledi. “Bir kadın sanatçı olarak böyle bir çalışmada yer almak benim için çok önemli” diyen Fatma Bilal, şunları ekledi: “Umut ediyorum ki bundan sonra daha büyük çalışmalar yaparız. Biz birlikte varız. Halkımızın beklentilerine cevap olmalıyız.”