Hawrê Kurdî: KDP'nin amacı beni Hewlêr'den çıkarmak

Türk devletinin Güney işgaline karşı çıktığı için bugüne kadar birçok kez gözaltına alınan ve saldırıya uğrayan siyasi aktivist Hawrê Kurdî, "KDP asayişinin amacı beni Hewlêr'den çıkarmak" diye konuştu.

KDP Güney Kürdistan'da gerekçesiz bir şekilde bugüne kadar onlarca gazeteci, siyasi eylemci ve öğretmeni tutukladı. Bu eylemcilerden bir tanesi de onlarca kez KDP asayişi tarafından gözaltına alınan ve son olarak fiziksel saldırıya maruz kalan Hawrê Kurdî. Facebook hesabından bir paylaşım yapan Hawrê Kurdi, evinin elektriğinin sebepsiz yere asayiş tarafından kesildiği belirterek, "8 gündür elektriğim asayiş tarafından kesilmiş durumda. Bu Ramazan gününde iftar vakti elektriğimiz yok ve evimizde karanlıkta kalıyoruz. Hewlêr'de herkesin elektriği var ama benim evin elektriğini kesmişler" diye konuştu.

19 Ocak'ta tanımadığı bir grup tarafından fiziksel saldırıya uğradığını söyleyen Kurdî, saldırının ardından yaşadığı mahalleden taşınmak zorunda kaldığını anlattı. Taşındığı mahallede de baskılara maruz kaldığını vurgulayan Kurdi, amaçlarının kendisini Hewlêr'den göndermek olduğunu ifade etti. Elektriğinin kesilmesinin ardından Milletvekili Şayan Eskerî aracılığıyla Hewlêr mahkemesine başvurduğunu kaydeden Kurdî, sorunun çözümü için asayişe resmi bir dilekçe yazdığını söyledi. Kurdî, başvurunun üzerinden 5 gün geçmesine rağmen elektrik sorununun hala halledilmediğini vurguladı.

CEZA ALMA GEREKÇESİ İŞGALCİLERE KARŞI YAZDIĞI ŞİİR

İşgalcilere karşı yazdığı bir şiirden dolayı ceza alan siyasi aktivist Kurdî, birçok defa gözaltına alınıp, saldırıya uğradı. Kurdî, 27 Haziran 2017 yılında kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Daha sonra 20 Haziran 2020 yılında KDP asayişi tarafından gözaltına alınıp tutuklandı. Son olarak ise 19 Ocak 2021 günü evinin yakınlarında tanımadığı bir grubun saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Son yıllarda KDP'nin hakim olduğu Duhok, Hewlêr ve Behdinan'da başta gazeteciler, öğretmenler ve siyasi eylemciler olmak üzere yüzlerce kişi Türk devletinin Başur işgaline ve rüşvet-yolsuzluk uygulamalarına karşı geldiği için KDP asayişi tarafından gözaltına alınıp tutuklandı.