HPG: Heftanin’de 2 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Xantur’da gerçekleştirdikleri eylemde tespit edilen 2 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 20 Mart 2021 günü Heftanin bölgesinde bulunan Xantur alanına bağlı Suikast Tepesi’nde işgalcilere karşı başarılı bir eylem gerçekleştirmiştir. Bir grup işgalci hareket halinde iken bu işgalciler sabotaj taktiği ile isabetli bir şekilde vurulmuştur. Bu vuruş sonrasında net olarak 2 işgalcinin cezalandırıldığı, diğerlerinin de yaralandığı tespit edilmiştir.

KAZA SONUCU BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

15 Temmuz 2020 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda yaşanan talihsiz bir kaza sonucu Serhat Siyajin yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Ağrı’da yurtsever ve toplumsal geleneklerine bağlı bir ailede dünyaya gelen Serhat yoldaşımız, yurtseverlik kültürü ile büyümüş ve soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına dayattığı asimilasyon uygulamalarını her zaman sorgulayarak soykırım siyasetine karşı direniş içerisinde olmuştur. Üniversite yıllarında kapitalist modernite sistemini ve faşist Türk devletinin Kürt gençlerini özünden uzaklaştırarak başkalaşıma uğratan düzenini daha yakından tanıma fırsatı bulan Serhat yoldaşımız, Apocu ideoloji ve özgür yaşam felsefesinin kapitalist sisteme ve TC rejimine karşı yegâne mücadele doktrini ve özgür yaşam hakikati olduğunun bilincine varmıştır. Varlığı inkâr edilen, dili yasaklı, hiçbir söz söyleme hakkı bulunmayan ve soykırım siyasetinin tüm insanlık dışı uygulamalarına maruz kalan bir halk gerçekliği karşısında Serhat yoldaşımız kendi deyimiyle ‘’sözün hiçbir anlamının olmadığı bir ortamda PKK’ye katılmak ahlaki bir görevdi’’ demiştir. Serhat yoldaşımız tarihsel ve toplumsal sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmenin tek mücadele alanının Kürdistan dağları olduğunun derin bilinciyle 2012 yılında PKK saflarına katılmıştır. Gerilla yürüyüşünde sürekli bir gelişim içerisinde olan Serhat yoldaşımız, faşist Türk devletinin işgaline son vermek ve soykırım siyasetini kırmak için olağanüstü bir mücadele içerisinde olmuş ve büyük emek sahibi olmuştur. Emek ve katılımını en üst seviyeye çıkararak Apocu fedai misyon üstlenmiştir. Birçok farklı alanda çeşitli görevler üstlenen ve ateşte dövülen çelik gibi Apocu fedai ruhla tüm zorlukları başarıya dönüştürmesini bilen Serhat yoldaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumluluklarını Apocu fedai duruşla yerine getirmiştir.

Kahraman şehitlerimizin sonsuz bir emek ve fedai ruhla yürüttükleri direnişi ve bizlere devrettikleri mirası zaferle taçlandırana kadar direnişi yükselteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyor ve başta şehit yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”