Kurdistan Report’un yeni sayısı çıktı

-Kürdistan ve Kürt özgürlük hareketiyle ilgili gelişmelere Almanca yer veren Kurdistan Report dergisinin yeni sayısı okurlarıyla buluştu.

1982 yılında ilk sayısı çıkan Kurdistan Report dergisi, Kürdistan ile ilgili Avrupa’da yabancı bir dille yayın yapan en eski yayın organlarından. Dergi yıllardır Kürdistan’daki gelişmeleri düzenli olarak Alman okurlara ulaştırıyor.

Aynı zamanda Kürdistan’ı merak eden Almanlarla Kürt halkı arasında bir köprü görevini gören dergiye şimdiye kadar başta Kürdistan dağlarında şehit düşen Hüseyin Çelebi, Engin Sincer ve Kasım Engin olmak üzere sayıda isim katkı sundu. Derginin emektarlarından birisi de geçtiğimiz Eylül ayında yakalandığı kansere yenik düşerek yaşamını yitiren Kürt dostu Rober Jarowo’du.

İki ayda bir yayınlanan Kurdistan Report’un Ocak ve Şubat sayısı bugün okuyucuyla buluştu. Derginin kapağında Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nden bir süredir başlattığı “Diktatörü yargılamak 100 neden” kampanyasına yer verdi. Kampanyaya ile ilgili ayrıntılı bilgileri okuyucuyla buluşturan derginin yeni sayısında Kürt kadın aktivist Songül Karabulut’un 2020 yılına ilişkin bir değerlendirmesi de dikkat çekiyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan ile yapılan bir röportaja da dergide genişçe yer verildi. Murat Karayılan bu röportajında Güney Kürdistan’daki gelişmeler ve özellikle de KDP ile ilişkilere dair önemli değerlendirmeler yapıyor.

Kürdistan'da farklı tarihlerde şehit düşen Alman devrimcilerin ailelerinin Alman Başbakanı Angela Merkel'e yazdıkları mektubun tam metnini okuyucuyla buluşturdu. Alman devrimcilerinin aileleri söz konusu mektupta Türk devletine silah satışlarının durdurulması ve Almanya’da yaşayan Kürtlere baskıların son bulması için Merkel’e çağrıda bulunmuşlardı.

213. sayısıyla yeniden okuyucuyla buluşan Kurdistan Report’ta Kürdistan’daki gelişmelerin ele alındığı birçok yorum ve haberi okumak mümkün.

Dergiye ulaşmak veya abone olmak isteyenler şu internet adresinden bilgi alabilir:

http://www.kurdistan-report.de/index.php/abo