Paris Kürt Kültür Festivalinin finali yapıldı

Paris 2. Kürt Kültür Festivali'nin finali, Salle Gaveau'da Bajar, Mehmet Atlı ve Ruken Yılmaz'ın şarkılarıyla yapıldı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kurdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kurdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile Danielle Mitterrand Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği, Paris, 10. Paris, Bobigny ve Sarcelles belediyelerinin destek verdiği 2. Paris Kürt Kültür Festivali finalini yaptı. Paris'te yaşayan Kurdistanlılar ve Kürt kültürünü merak edenler son bir haftadır dinleti, sergi, tiyatro ve çeşitli kültürel etkinlik ile buluştu. Katledilen Evîn Goyî, Mir Perwer ve Abdurrahman Kizil’à adanan festivalin final konseri Ruken Yılmaz ile start aldı.

 Paris'teki Kürt Kültür Festivali'nin son günü, çeşitli müzik geleneklerinden köklü ve tanınmış Kürt sanatçıları bir araya getirdi.

Bajar grubu, Orta Doğu müzik gelenekleri, halk müziği ve rock müziğinin eşsiz karışımını sundu.

 Konserin finalinde Mehmet Atlı sahne aldı. Müzik kariyerine 1990'lı yıllarda “Koma Dengê Azadî” grubuyla başlayan sanatçı, Kürt müzik geleneğinin ustalarının eserlerini sundu.

Gece geç saatlere kadar süren festivalin emekçileri, sahneye çıkarken "Vurulduğumuz yerden çoğalıyoruz" diyerek bir kez daha Evin Goyi, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl'ı andı.

 Konser, "Jin jiyan azadi", "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde son buldu.