HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 2 mobesse imha edildi

HPG, “Hareketli timlerimiz öncülüğünde geliştirilen eylemlerde; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin, 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemleri kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Hareketli timlerimiz öncülüğünde geliştirilen eylemlerde; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları 9 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlar, 20 kez savaş uçakları, 14 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

5 Ağustos saat 06:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

5 Ağustos saat 11:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

5 Ağustos saat 17:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimiz tarafında ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Eylemin ardından alanı saldırı helikopterleri ve ağır silahlarla bombalayan işgalciler, gece saatlerinde helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

6 Ağustos saat 05:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mevzi ağır silahlarla vurularak imha edilmiştir.

6 Ağustos saat 06:40’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Ağustos saat 18:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

5 Ağustos günü öğle saatlerinde kepçe ve zırhlı araçlarla Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Ağustos saat 05:00’da Girê Şehîd Şahan’da bulunan işgalciler, güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Ağustos’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

5 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5 Ağustos’ta Şikefta Birîndara ve Çemço Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 5 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 ve 6 Ağustos’ta ile Girê Amediyê, Saca Direniş Alanları 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

5 Ağustos’ta Xakurkê’ye bağlı Girê Şehîd Hawar ve Sinînê alanları ile Garê’ye bağlı Kanîsarkê ve Gundê Gûzê alanları savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır.

5 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê FM ve Werxelê Direniş Alanları 14 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

4 ve 5 Ağustos’ta Metîna’ya bağlı Girê Azad çevresi ile Girê FM, Girê Amediyê, Şikefta Birîndara ve Çemço Direniş Alanları ağır silah, obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.”