24 şehit için taziyeler kabul edildi

Şehit Dicle Şehitliği’ne defnedilen ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle taziyeleri kurulamayan 24 şehit için Kobanê’de taziye kuruldu.

Çeşitli tarihlerde Şehit Dicle Şehitliği’ne defnedilen ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle taziyeleri kurulamayan 6 HPG Gerillası, 15 QSD savaşçısı, 2 YPG savaşçısı ve 1 İç Güvenlik Güçleri üyesi için Kobanê’de taziye kuruldu. Şehit Dicle Şehitliği’nde kurulan taziye çadırına Önder Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri asıldı. Sivil toplum kurumu temsilcileri ve yüzlerce kişi taziye çadırını ziyaret etti.

Saygı duruşu ile başlayan taziye merasiminde konuşan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Arif Balî, her şehidin birer okul olduğunu ve kanıyla tarih yazdığını ifade etti. Arif Bali, Önder Abdullah Öcalan’a ve şehitlere verdikleri sözleri yerine getirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Ardından konuşan Fırat Bölgesi Kadın Komitesi Başkanı Firyaz Berkel, şehitlerin yolunun gerçek mücadele yolu olduğunu dile getirerek sonuna kadar şehitlerin yolunda gideceklerini vurguladı. Halka birlik olma çağrısında bulunan Firyaz, birlik olunması halinde düşmanın bütün saldırılarının boşa çıkarılacağını kaydetti.

Son olarak söz alan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Halkla İlişkiler Bürosu Eşbaşkanı Bekir Hec İsa, özgürlük şehitlerini anarak, “Suriye krizi başladıktan sonra Kuzey ve Doğu Suriye halkları birlik olarak kendi Özerk Yönetimlerini kurdu. Yıllarca Özerk Yönetim her türlü vahşi saldırıya maruz kalmasına rağmen kendini ispatladı. Bugün de önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu topraklarda yurtseverlik ruhunun tohumları filizlenmiş durumda. Düşmanların tüm planları elbette boşa çıkacaktır. Hiçbir saldırı bu halkın iradesini kıramayacaktır” ifadelerini kullandı.