78'liler Girişimi'nden direnişteki Şenyaşarlar'a ziyaret

78’liler Girişimi üyeleri, AKP'lilerin katliamına karşı direnen Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adlitye önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 122'nci gününde.

Adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, yere bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 122 gündür nöbet eylemlerini sürdürüyor", "2 evladı ve eşi hastanede katledildi", "Katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizler ile nöbetlerine başladı.

 Adliyeye gelip gidenlerin “Şenyaşar Ailesi adalet köşesi” olarak adlandırdığı kısımda nöbetlerini sürdüren aileye dayanışma ziyaretleri bugün de sürdü. Antep, Urfa ve Suruç’tan gelen 78’liler Girişimi üyeleri, aileyi ziyaret etti.
Heyeti karşılayan Şenyaşar Ailesi'ne ailenin avukatı  Serhat Kurt da eşlik etti. Aile ile yaptıkları sohbetin ardından heyet adına konuşan Antep 78’liler Girişimi üyesi Atiye Okay, “Aileyi daha önce ziyaret etmek istedik. Türkiye sözcümüz Celalettin Can arkadaş ile birlikte gelecektik, ancak sağlık sorunları nedeniyle biz de biraz geç gelmiş olduk. Bu nedenle aileden özür diliyoruz, daha erken gelmemiz lazımdı” dedi.
Okay, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bu dram yaşanmaz ve buna karşı yetkililer üç maymunu oynamaz. Demokratik ülkelerde yasalar herkes için aynı uygulanırken, ülkemizi Ortadoğu’ya çeviren iktidarın yandaşları için kanunlar işliyor" şeklinde konuştu.

'DAYANIŞMA VE HUKUKİ DESTEK İSTİYORUZ'

Ferit Şenyaşar ise “3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi'nin içinde, güvenlik kameralarının önünde linç edilerek katledildi. Dava üzerinde hala gizlilik kararı var. Pazartesi günü dosyaya bakacak 8’inci savcı atandı. Görüşme talep ettik, bu görüşme talebimiz keyfi olarak reddedildi. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dayanışma, hukuki destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ANNEDEN POLİSLERE TEPKİ

Ziyaret esnasında polisin kamera ile görüşmeyi kayıt altına almasına Anne Emine Şenyaşar tepki gösterdi.
Anne Şenyaşar çekim yapan polislere dönerek, “Neden bizi katledenlerin peşinde değilsiniz? Biz size ne yaptık? Neden bizim peşimizde geziyorsunuz?  Bizi katledenleri gidin yakalayın. Bizim ailemizde bir suçlu bulamazsınız” diyerek ağıtlar yaktı. O anlarda katledilen çocukları Adil , Celal ve eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın fotoğraflarına sarılan anne, uzun süre göz yaşı döktü.
Şenyaşar Ailesi, sanal medya hesabından ise “Şanlıurfa Adalet Sarayı'nda zulüm altında bir ‘hak’ mücadelesi veriyoruz. Hak olan davada zafer muhakkaktır... Yargı yolu ile devam eden bu zulme vicdanını kaybetmemiş bir yetkili dur diyecek" dedi.