Çiçek Kobanê'nin rehineliğine devam kararı

Kuzey ve Doğu Suriye'de rehin alınan Dozgin Temo'nun (Çiçek Kobanê) duruşması görüldü. Temo'nun rehineliğinin devamına karar verildi.  

Türkiye ve ona bağlı çetelerden oluşan Suriye Milli Ordusu'nun (SMO), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Eyn İsa kentine bağlı Mişrefa köyüne dönük başlattığı işgalci operasyonun devam ettiği 21 Ekim 2019 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Dozgin Temo (Çiçek Kobanê) hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Urfa'daki 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, T Tipi Cezaevi'nde tutulan Temo katıldı.
Tercüman aracılığı ile Kürtçe ifade veren Temo, Kuzey Suriye'deki en örgütlü güce kendi isteği ile katıldığını, silah kullanmadığını ve insani yardım faaliyetlerinde görev aldığını belirtti.

'GÖZALTI İŞLEMİNİ KİM YAPTI?'

Temo'nun avukatı Hidayet Enmek, müvekkilini gözaltına alan veya yakalayan kişilerin kimler olduğunu sordu, "Dosyada bunlar yer almıyor. ÖSO mensuplarından kimlerin müvekkilimizi dertest ettiği belli değil. Müvekkilimizi ne şekilde yaralandığına ilişkin dosyada bir belge ve bilgi bulunmamaktadır. ÖSO'nun kolluk görevi yoktur. Ayrıca gözaltına alma yetkisi de yoktur. Haksız ve hukuksuz bir gözaltı söz konusudur. Bu şekilde iddianamenin düzenlenmesinde eksiklik yapıldığı anlaşılmaktadır. Müvekkilimizi Reqa doğumludur, Suriyelidir. Müvekkilimize karşı yapılan hukuka aykırı gözaltı işleminin kimler tarafından ne şekilde yapıldığının anlaşılması bu suçlama için elzemdir. Bu nedenle gözaltı işlemi yapan kişilerin beyanlarına başvurulması için kolluktan sorulmasını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, talepleri reddetti, tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 28 Temmuz'a erteledi.