Êzidî anne: Çocuklarımızın katili Türkiye, Irak ve Mesut Barzani’dir

Türk devletinin Şengal’de hastaneye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösteren Şengal halkı, yapılan katliamın sorumlusunun Türk devleti kadar Irak ve Mesut Barzani olduğunu söyledi.

İşgalci Türk devletinin dünden beri Şengal’e yönelik peş peşe gerçekleştirdiği saldırılara karşı Êzidî halkının tepkisi büyüyor.

Dün Şengal çarşısında askeri bir araca yönelik gerçekleştirilen ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile YBŞ savaşçısı İsa Xwedêda’nın şehit düştüğü ve 3 sivilin yaralandığı saldırının ardından bugün de işgalci Türk devletine ait savaş uçakları Şengal'in Sikêniyê köyünde bulunan hastaneyi  bombaladı. Şehit ve yaralıların olduğu saldırıda hastane yıkılırken, enkazın altında kalanlara yardım etmek isteyen halka yönelik de hava saldırısı yapıldı. Olay yerine giden Êzidî halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarının yanı sıra Irak hükümeti ile KDP Başkanı Mesut Barzani’ye de tepki gösterdi.

Ajansımıza konuşan Şengalli Êzidî bir anne, saldırıya uğrayan hastanenin bölgede yaşayan Êzidîlere ve Arap halkına hizmet verdiğini, buradaki doktorların kendi çocukları, kardeşleri olduğunu belirterek “Bu hastane sivillere hizmet veriyordu. Doktorlar bizim çocuklarımızdı. Êzidîlerin çocuklarıydı. Şimdi onlarca sivil insan bu enkazın altında. Türk devleti kadar Irak da Mesut Barzani de bu katliamın sorumlusudur. DAİŞ’in yaptığını şimdi de bunlar bize yapıyor. Dünya bu zulme sessiz kalıyor” dedi.

Bir başka anne ise bütün dünyanın kendilerine yapılan zulme ve katliamlara karşı sessizliğine tepki göstererek şöyle konuştu: “DAİŞ’ten sonra topraklarımıza döndük ve şimdi de Türk devleti bizi bombalıyor. Biz Êzidîler’den ne istiyorlar? Bütün dünya gözünü bize yapılan zulme kapatmış. Hukuk diyorlar, insan hakları diyorlar ama biz Êzidîler öldürülüyoruz, kimsenin sesi çıkmıyor, ikiyüzlüler.”