İlhan: Maxmûr saldırısından BM ve Irak da sorumlu

İştar Meclisi Diplomasi Komitesi Üyesi Leyla Arzu İlhan, "Maxmûr saldırısında sorumluluk BM ve ırak hükümetinde" dedi.

Türkiye’nin bugün Maxmur’a yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösteren Maxmûr İştar Meclisi Diplomasi Komitesi Üyesi Leyla Arzu İlhan, saldırılardan BM ve Irak hükümetlerinin sorumlu olduğunu ve hemen harekete geçmeleri gerektiğini kaydetti.

ANHA ajansına konuşan İlhan, “Bu uygulama Başur Kurdistan’ı işgal etmek isteyen Türk devleti ve bundan siyasi iktidar devşirmek isteyen KDP tarafından alınan karar sonucu gelişti. 27 yıldır bu kamp Türk devletinin saldırılarına maruz kalıyor. Çünkü Türk devleti bu kamptaki örgütlü yaşamı kendisi için büyük tehlike olarak görüyor. Biz defalarca ambargonun kaldırılması için Başûr hükümetine başvurduk, ancak her seferinde kararın üstten alındığını söylediler. Bu söylemden dahi kararın Türk devleti tarafından verildiği, Başûr hükümetinin ise uyguladığı ortaya çıkmış oluyor” dedi.

Kampın Türk devleti tarafından hedef alınmasına ilişkin, “Tam bir tasfiye konseptidir” diyen İlhan, şöyle dedi: "Efrîn, Serekaniye ve Gire Spi’de olduğu gibi Maxmur kampını da işgal etmek istiyorlar. KDP ise bu saldırıları meşrulaştırma görevi görüyor. Edindiğimiz bilgilere göre KDP Başûr Kurdistan topraklarını parselleyerek Türk devletine satıyor. Bunu da sadece kendi iktidarını bir süre daha sürdürebilsin diye yapıyor.”

'KAMPA SAHİP ÇIKILMALI'

"Son gerçekleşen bu saldırıdan da BM ve Irak hükümeti sorumludur. Türk devletine karşı gereken tutum alınmalı ve onların denetiminde olan bu kampa sahip çıkmalıdırlar” diyen İlhan, Türk devletinin BM ve Irak hükümetinin sessizliğinden cesaret ederek saldırdığını söyledi.

İştar Meclisi Diplomasi Komitesi Üyesi Leyla Arzu İlhan, "Türk devleti gerillaya karşı her yenilgi yaşadığında yeni kirli oyunlara başvuruyor. Kampa yönelik saldırının altında yatan da asıl olarak Türk devletinin gerilla karşısındaki yenilgisidir. Bu kamp 27 yıldır her türlü saldırıya karşı direndi. Bugün de bu direnişimiz devam ediyor. Herkes bilmelidir ki, biz halkımızın da desteğiyle faşist sömürgeci ve soykırımcı saldırılara karşı başarılı olacağız" diye konuştu.