İşgalci operasyon sürüyor, köylülerden haber alınamıyor

Kulp’ta başlatılan işgalci operasyon nedeniyle Yaylak Mahallesi kırsalı, 5 gündür kapalı. Bölgedeki sivillerin can güvenliği yok.

Türk ordusunun, Amed'in Kulp ilçesine bağlı Yaylak (Eskar) Mahallesi kırsalına yönelik 13 Mayıs’ta başlattığı hava destekli işgalci operasyonu sürüyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bölgeye çok sayıda askeri birlik indirilirken, tank ve zırhlı araç sevkiyatı da yapıldı.

Operasyonun 5’inci gününde dağlık bölgede rahat ilerlemek isteyen askeri birliklerin, ormanlık alanda bulunan meşe ağaçlarını kesmeye devam ettiği belirtildi. Kulp, Lice ve Hani bölgesinden operasyona çok sayıda korucunun dahil edildiği de aktarıldı.

Operasyonun sürdüğü Dorşin ve Sarawan Dağı arasında yer alan vadinin, Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve helikopterlerle bombalandığı kaydedildi. Öte yandan operasyonun kırsal alanla sınırlı olmadığı, 8 kilometrelik alanda bulunan yerleşim yerlerinin de bombalandığı ifade edildi.

KÖYLÜLERE ULAŞILAMIYOR

Operasyonun sürdüğü Yaylak kırsal alanı 5 gündür giriş çıkışlara kapalı. Burada yaşayan köylülerden haber alınamazken, şebekenin (telefon) çektiği belirli noktalara ulaşmanın da mümkün olmadığı aktarıldı. Yerel kaynaklar, sivil halkın can güvenliğinin olmadığını bildiriyor.