İşgalciler panikleyip araziye kaçtı: 5 işgalci cezalandırıldı

Gerilla güçleri Zap’ta işgalci Türk askerlerine yönelik baskın ve sızma eylemi gerçekleştirdi. Paniğe kapılarak araziye dağılan işgalciler hedeflendi. Eylemde tespit edilen 5 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

9 Aralık günü Cîloyê Biçûk silsilesinde bulunan işgalcilere ait 2 mevzi hareketli gerilla timlerimiz tarafından sızma ve baskın taktikleri iç içe kullanılarak hedeflenmiştir. Ancak güçlerimiz düşman mevzileri içerisine sızdığında, Zap bölgesinde geliştirilen etkili eylemler sonucu ağır darbeler alarak paniğe kapılan işgalci TC ordusunun mevzileri boşaltarak araziye dağıldığı anlaşılmıştır. İşgalcilere nefes aldırmayan güçlerimiz, arazideki işgalci güçlerden bir grubun yerini tespit ederek eylem alanında yeni bir eylem planlamıştır. Bu planlama temelinde işgalcileri saat 11:40’ta iki koldan hedefleyerek etkili bir baskın eylemi gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu bir çadırı yakın mesafeden ferdi silahlarla vurmuştur. Burada en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu ise; işgalcileri suikast taktiğiyle vurarak 2 işgalciyi cezalandırmıştır. Geri kalan işgalciler panik içinde dağılmıştır. Profesyonel hareketli gerilla timlerimiz hiçbir kayıp vermeden bu eylemi başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Türk özel savaş medyasının Zap’ta gerilla kayıpları olduğuna dair yaptığı haberler tümüyle asılsızdır ve yalandan ibarettir.

Yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı bu başarılı ve koordineli eylemin sonucunda en az 5 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Aralık günü saat 21:20’de işgalci TC ordusu Garê bölgesine bağlı Girê Köyünü savaş uçaklarıyla bombalamıştır.

10 Aralık günü 10:40 – 17:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanlarını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır.”