İşgal saldırıları sürüyor

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“4 Kasım günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Heftanîn bölgesine bağlı Keşan alanını savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 6 Kasım günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

5 Kasım günü işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê ve Dola Konferansê alanlarını savaş uçakları ve ağır silahlar ile bombalamıştır.

5 ve 7 Kasım günleri Garê’ye bağlı Kanîsarkê alanı; Çemankê’ye bağlı Gûndê Sewrê ve Kanîbotkî alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

7 Kasım günü saat 20:00’da Xakurkê bölgesine bağlı Ava Lolan çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

7 Kasım günü 22:00 – 00:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bu bombardımanlar sonucunda halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiş, arazide çıkan yangınlardan dolayı halkımız köylerini terk etmek zorunda kalmıştır.

 5 ve 8 Kasım tarihleri arasında akşam saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Tabûra Ereba, Mervanos, Werxelê ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.”