‘Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır’

Kürdistanlılar uluslararası komplonun 22 yılında verdikleri mesajda, “Bu yıl Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplosu, çeşitli eylem ve etkinliklerle protesto ediliyor.

Komplonun yıldönümüne ilişkin ANF’ye konuşan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için daha fazla mücadele çağrısında bulundu.

‘ZAMAN ÖZGÜRLÜK ZAMANIDIR’

Azîte Egîd: Uluslararası güçlerin komplosu ile esir alınan Önder Apo 22 yıldır İmralı'da tutuluyor. 2021 yılının Önder Apo'nun özgürlük yılı olacağını umuyorum. Halk ve gerillanın birlikte bu seneyi Önder Apo'ya özgürlük yapacağını umuyorum. Zaman özgürlük zamanıdır.

‘ÖNDER APO KÜRT HALKININ, İNSANLIĞIN VE DEMOKRASİNİN ÖNDERİDİR’

Daye Kurdistan: Önder Apo 23 yıldır tecrit ediliyor. Umarım Kürt halkı en yakın zamanda birlikte ayağa kalkarak Önder Apo’ya yönelik tecride son verir. Önder Apo Kürt halkının, insanlığın, özgürlük ve demokrasinin önderidir. Önderimiz özgürlüğüne kavuşmazsa Kürdistan da özgür olamaz. Önder Apo'ya yönelik komployu geliştiren tüm güçleri kınıyorum.

Şehit yakınları olarak Önder Apo ve Kürt halkının özgürlüğü için daha fazla mücadele etmeliyiz. Bizler ezilen bir halkız, dolayısıyla bize zulüm eden sisteme hizmet etmemeliyiz. “Zaman özgürlük zamanıdır”, “Demokrasiye evet”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî gelê Kurd.”

‘2021’İ ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜK YILI HALİNE GETİREBİLİRİZ’

Şahin Xorasanî: Önder Abdullah Öcalan, insanlık ve ezilen halklara yapılan komployu 22. yıldönümünde kınıyorum. Kapitalist sistem, Kürt sorununu çözümsüz bırakmak için Önder Apo'yu esir tuttu. Önder Apo'nun özgürlüğü için herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ulus devletine karşı koyarak 2021 yılını Önder Apo'nun özgürlük yılı haline getirebiliriz.

‘KÜRDİSTANLILAR EL ELE VEREREK TECRİDE SON VERMELİDİR’

Mamoste Xembar: Önder Apo'ya yönelik tecrit Kürdistan'ın tüm parçalarına, Ortadoğu'nun özgürlük yanlısı herkese yöneliktir. Önder Apo'ya karşı yapılan komplo aslında Önder Apo'nun düşünce ve felsefesine yönelik gerçekleştirmiştir.

Ancak Önder Apo'nun sesini kısamadılar, aksine Önder Apo'nun düşüncesi daha da yayıldı. Özgürlük zamanı olduğu bu süreçte Kürdistan'ın her yerinde bulunan Kürdistanlılar el ele vererek Önder Apo'nun tecridine son vermelidir. Kürt halkına başarılar diliyorum.

Zehra Rojhilati: 2021 yılının Önder Apo'ya özgürlük yılı olmasını diliyorum. Zaman özgürlük zamanıdır.