Özgürlük Nöbeti’ni gençler devraldı

Strasbourg'da devam eden giren Özgürlük Nöbeti’ni İsviçre’den gelen Kürt gençleri devraldı. Gençler, tecrit, işgal ve soykırım saldırılarına karşı birlik çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan “Özgürlük Nöbeti” 468. haftasına girdi.
Her hafta Avrupa yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü nöbeti bu hafta ise İsviçre’den gelen bir grup Kürt genci devraldı. Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak alanda 07.30-16.30 saatleri arasında sürdürülen eylemi devralan grupta Uğur Orak, Berxwedan Peker, Teslim Ekmen ve Mehmet Goyi yer alıyor.

'İŞGALCİLERİ SÖKÜP ATMALIYIZ!'

Grup adına bir açıklamada bulunan Ekmen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için siyasi tutsakların yürüttüğü açlık grevini ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kahramanca direniş gösteren gerillayı selamladıklarını söyledi. Ekmen, Kürt halkının bir araya gelerek işgalcileri Kürdistan’dan söküp atması gerektiğinin altını çizdi.
Kürt Özgürlük Hareketi mücadelesinin “Genç başladık, genç bitireceğiz” şiarıyla gençlik öncülüğünde geliştiğine dikkat çeken Teslim Ekmen, işgal ve soykırım saldırılarının arttığı bu süreçte Kürt gençliğinin misyonunu yerine getireceğini belirtti.

İHANETÇİLERE TEPKİ

Güney Kürdistan’daki işgalin KDP ortaklığıyla sürdürüldüğüne dikkat çeken Ekmen, ihanet ve işbirlikçiliğin Kürt halkı tarafından mutlaka mahkûm edileceğini ifade ederek, KDP’nin Kürt halkına karşı geliştirilen soykırımın ortağı olmaması çağrısında bulundu. 
Teslim Ekmen, “Maxmur’a yapılan SİHA saldırısı DAİŞ’in intikamıdır. Maxmur BM denetiminde olan bir kamptır. Avrupa ülkelerinin Önderliğimiz üzerindeki tecride, Kürt halkına yönelik savaşa ve mülteci kampına yapılan saldırıya karşı sessizliğini kınıyoruz” dedi.