Şehit aileleri Süleymaniye’de şehitliği ziyaret etti

Tevgera Azadî üyeleri, şehit aileleriyle birlikte Ramazan bayramı vesilesiyle Süleymaniye’de bulunan şehitlerin mezarlarını ziyaret etti.

Tevgera Azadî yönetici ve üyeleri ve PKK Şehit Aileleri Komitesi üyeleri, şehit aileleri bayram dolayısıyla Süleymaniye’de şehitliği ziyaret eden ailelerin bayramlarını kutladı.

Geçtiğimiz yıl Türk devleti ve işbirlikçileri tarafından şehit edilen şehit Rêdur’un (Ebbas İbrahim) mezarı başında açıklama yapıldı.

PKK Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Wehab Ehmed, bayramda önceliklerinin şehitleri ziyaret etmek olduğunu belirterek, Mücadelelerini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Ebdullah, Tevgera Azadi Eşbaşkan Yardımcısı Tara Hisên de ziyarette hazır bulundu. Tara Hisên, şehit Rêdur’un şahsında Kürdistan’ın tüm şehitlerini andı. Türk devletinin işgaline karşı mevcut gerilla mücadelesine değinen Tara Hisên, “Gerillalar, Türk devletinin son saldırılarına karşı büyük bir direnişle karşı koydu. Ancak bu işgalin sona erdiği anlamına gelmiyor. İşgalci Türk devletini tamamen yenebilmemiz için halkımız sürekli mücadele içinde olmalıdır” dedi.

Ziyaretin ardından şehit Soran Mame Heme’nin ailesi ziyaret edildi.