Şenyaşar Ailesi'nden Amed'de ziyaretler

Şenyaşar Ailesi, adalet direnişini sürdürüyor. Aile, Amed'de baro ve DEVA Partisi'ni ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyasar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 116. giren adalet nöbeti kapsamında Amed'de DEVA Partisi ve baroyu ziyaret etti.  

DEVA Partisi'ne ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar, 3 yıldır hak ve adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, "Yargı yoluyla zulüm devam ediyor. Olayın katilleri bellidir. Fakat 3 yıldır hukuksuz bir şekilde dava açılmıyor" dedi.
Partinin İl Başkanı Cihan Ülsen, partilerinin Urfa'daki yönetimlerinin de dosyayla ilgilendiğini kaydetti. Ülsen, "Olayın detayları bütün kamuoyu tarafından bilinmekte. Bütün yaşanılanlar delil ve tespitleriyle ortada. Fakat bu mücadeleye karşılık alamıyorlar" diye belirtti.

'BÜTÜN KAYITLARI SİLDİLER'

Emine Şenyasar ise yakınlarının hastane bahçesinde katledildiğini anımsatarak, "Bütün kayıtları sildiler. Cezaevindeki oğlumu bıraksınlar, ailemi katlettiler. Onların çocukları dışarıda rahat rahat dolaşıyor benimkiler öldü. Bu adalet mi? Onlar hırsız ve insanlara zulüm ediyor. Benimle bu oğlum tek kaldık. Her yeri dolaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Aile, daha sonra hukuki destek için Amed Barosu'nu ziyaret etti. Burada gözyaşlarına hakim olamayan Anne Şenyaşar, "Bir kağıt parçasıyla adalet arıyoruz. Çocuklarımın kanları hastaneydi. Hepsini gördüm. Adalet istiyoruz, bu zulüm yeter" dedi.

 'HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ'

Ferit Şenyaşar da dosyaya dair baroya bilgi verdi. Şenyaşar, "İnsanım diyen herkesin mücadelemize destek vermesini bekliyoruz. Bizi ölümle tehdit ediyorlar ama biz korkmuyoruz. Ya bu yolda öleceğiz ya da adaleti getireceğiz" diye kaydetti.
Amed Barosu Başkanı Nahit Eren, "Türkiye'de bu cezasızlık sorunu her geçen gün derinleşiyor. 3 kişinin ölümünden bahsediyoruz fakat dosyada kısıtlama kararı var. Dosyayı aileden, avukatlardan kaçırıyorlar. Sonuna kadar sürecin takipçisiyiz. Yanlarında olduğunuzun sözünü veriyoruz" diye konuştu.