Şenyaşar ailesini Emek ve Demokrasi Platformu ziyaret etti

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde 92 gündür nöbete olan Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki “Adalet” nöbeti 92'nci gününde devam ediyor. 

Şenyaşar ailesini Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, nöbet yerinde ziyaret etti. 

Emine Şenyaşar, kendileriyle dayanışmaya gelen platform üyelerine yaşadıkları süreci anlattı. Bu sırada Şenyaşar'ın yaktığı ağıtlar duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

Heyet adına konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman Eşbaşkanı Zeliha Karınca, ailenin mücadelesine ortak olduklarını belirterek, "Bu ailenin yaşadıklarına tüm ülke şahittir. Bunun için vicdan sahibi herkesin burada olması gerekiyor. Bu zulüm kabul edilemez" şekinde konuştu. 

Ferti Şenyaşar ise yapılan ziyaretlerin kendilerini güçlendirdiğini söyleyerek şöyle devam etti: "İnsanlar olmayan bir şeyi aradığımızı söylüyor. Ama biz kararlıyız. Elbet bir gün adaleti sağlayacağız. Annemle birlikte buradan ayrılmayacağız. Savcı bizi gördüğünde kaçıyor. Belki bir şeyler yapmak istiyor ama tepedekiler izin vermiyor. Bize verecek bir cevap bulamıyor." 

Platform üyeleri bir müddet aile ile birlikte nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.