Şenyaşar: Nöbete devam edeceğim

Oğlu Fadıl serbest bırakılana kadar adalet nöbetlerine devam edeceklerini söyleyen Emine Şenyaşar, katilleri tutuklamadıkları, oğlunu serbest bırakmadıkları sürece eyleme devam edeceğini belirtti.

Urfa Adliyesi önünde direnişine devam eden Emine Şenyaşar, eylemlerinin üç ayı geride bıraktığını vurgulayarak, “Buraya gelip bizi ziyaret edenlerden teselli buluyoruz. Herkesin yardımına ihtiyacımız var” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan ve 40 yıldır burada esnaflık yapan Şenyaşar Ailesi, 14 Haziran 2018’de AKP MYK Üyesi İbrahim Halil Yıldız'ın talimatıyla saldırıya maruz kaldı. Seçim çalışmalarında esnafı gezen Yıldız, Şenyaşar Ailesi’nin dükkanına girerek "Biz isteğiniz var mı?" diye sorunca "Yanınızdakileri uyarın, ilçe sakinlerini taciz ediyorlar, kadın ve kızlara laf atıyorlar. Bizi rahatsız etmesinler" yanıtını aldı. Bunun üzerine AKP’li Yıldız, kapıdan çıktığı sırada yanındakilere gözleriyle işaret ederek, "Saldırın" emri verdi. Şenyaşar Ailesi’ne saldıran AKP'li Yıldız'ın akrabaları ve korumaları, dükkanda bulunan Fadıl, Adil, Muhamed, Mehmet, Ferit ve Celal Şenyaşar'ı yaraladı. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Şenyaşarlar, Yıldız'ın akrabaları tarafından yeniden saldırıya uğradı.

YARALIYKEN KATLEDİLDİLER

Olayı duyan baba Hacı Esvet ve anne Emine Şenyaşar, ilçe merkezinde buluşarak çocuklarının bulunduğu Suruç Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastaneye vardıklarında AKP'li Yıldız'ın kadınlı-erkekli tüm akrabalarının orada olduklarını gördüler. Yıldız'ın yakınları baba ve anne Şenyaşar'ı gördüklerinde onlara da saldırmaya başladı. Anne Şenyaşar'ı kadınların bulunduğu tarafa iterek "Bu kadındır, kadınlar öldürsün" deyip baba Şenyaşar'ı aralarına alıp kesici-delici aletler ve silahlarla katlettiler.

ÜÇÜ KATLEDİLDİ, BİRİ DE TUTSAK ALINDI

Böylelikle baba Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ve Adil katledildi. Yaralanan Şenyaşar kardeşlerden Fadıl ise AKP'li Yıldız'ın akrabalarının tehditlerinden kaynaklı Suruç Devlet Hastanesi'nden Urfa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne oradan da Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Fadıl Şenyaşar, katliamdan üç gün sonra 17 Haziran'da AKP’li Yıldız'ın kardeşini ve korumasını öldürmek suçlamasıyla tutuklanarak Elazığ Cezaevi’ne gönderildi. Üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Fadıl Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde tekli odada tutulmaya devam ediyor.

ÜÇ AYDIR ADALET NÖBETİ

Anne Emine Şenyaşar ve kardeşlerden Ferit Şenyaşar, 92 gündür Urfa Adliyesi önünde, tutuklu bulunan ve 37 yıl 9 ay hapis cezası verilen Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması, gerçek failler olan AKP’li İbrahim Halil Yıldız ve akrabalarının cezalandırılması için ‘Adalet Nöbeti’ne devam ediyor.

Adaletin yerini bulması için oturma eylemlerine başladıklarını söyleyen Emine Şenyaşar, bir oğlunun hapiste olduğunu, eşi ile birlikte evinden iki erkeğinde katledildiğini hatırlattı. Şenyaşar, çocuklarının ve eşinin hastanede katledildiklerini ve kamera kayıtlarının silindiğini ifade ederek, adaleti sağlayana kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

YUVAMI, AİLEMİ DAĞITTILAR

Şenyaşar, cezaevindeki oğlu Fadıl’ın üç yıldan fazladır tutuklu bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Ailemi katledilenlerin cezalandırılması ve oğlumun serbest bırakılması için üç aydan fazladır oturma eylemindeyiz. Yuvamı, ailemi dağıttılar. Ben artık içeride oturamıyorum. O yüzden adliye önüne gelip eyleme başladık. Polisler bizi burada da rahat bırakmıyorlar. Gözaltına alıyorlar, nezarete atıyorlar, çocuklarımı dövüyorlar. Bize zulmediyorlar ama Yıldız Ailesi ellerini sallayarak dışarıda geziyor. Çocuklarımı katledenleri tutuklasınlar. Suruç’ta gözlerimin önünde geziyorlar sürekli. Onları görmek dahi istemiyorum.”

POLİSLER BİZİ RAHATSIZ EDİYOR

Eylemlerine başladıkları günden beri rahatsız edildiklerini aktaran Şenyaşar, “Sürekli adliyenin kapısında polisler bekliyorlar. O polisler hep bizi takip ediyorlar. Çocuklarımın mezarına gidiyorum geliyorlar, çarşıda yürüyorum arkamdan geliyorlar, nereye gitsem adım başı takip ediyorlar. Bizi böyle sürekli takip ettiren devlet, çocuklarımı kimlerin öldürdüğünün belli olduğu kamera kayıtlarına sahip çıkamıyor. Bunun neresi adalettir? Bize yapılan zulüm hiç kimseye yapılmamıştır” diye konuştu.

ZİYARETLERDEN TESELLİ BULUYORUZ

Oğlu Fadıl serbest bırakılana kadar adalet nöbetlerine devam edeceklerini söyleyen Şenyaşar, şunları ifade etti: “Bu katliamı ve vahşeti gerçekleştirenleri tutuklamadıkları, oğlumu serbest bırakmadıkları sürece eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Benim artık sağlık durumum bile bu olanları kaldıramıyor. Gözlerim ve kalbimde sorun yaşıyorum. Bu hükümetin yüreği hiç kimseye sızlamıyor. Bize de sızlamıyor. Vicdanı ve adalet duygusu olanlar bizi ziyaret ediyor. Allah onlardan razı olsun. Yanımıza gelenler oldukça bizler de biraz teselli buluyoruz. Bundan sonra da ziyaretlerin devam etmesini istiyoruz. Herkesin yardımına ihtiyacımız var.”