Şenyaşarlar: Bu dava sadece bizim davamız değil

Ferit Şenyaşar, “Sessiz kalan bu katliama ortaktır. Bu dava sadece bizim davamız değil" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart'ta Adalet Nöbeti 297. gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, bir kez daha Suruç ilçesinden adliye binası önüne gelerek nöbetini sürdürdü.
Ferit Şenyaşar, "Devlet hastanesinde milletvekili ve akrabaları birlikte bir infaz yaptı ve bu infaz yüzlerce kamu çalışanının gözleri önünde oldu. AKP içinde olayı herkes biliyor. AKP’nin Meclis’te 302 milletvekili var, bugüne kadar AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba konuştu ve haklı olduğumuzu söyledi. Diğer milletvekillerinden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Herkes safını belirtsin. Sessiz kalan bu katliama ortaktır” diye konuştu.

'ADALETE ULAŞANA KADAR MÜCADELEDEYİZ'

Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması ve hastane dava dosyasının açılması talebiyle eylemde olduklarını hatırlatan Şenyaşar, “Hastanede organizeli katliam yapan ve daha önce savcının tespit ettiği 23 kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adalet yerini bulana kadar da mücadelemiz devam edecek.”
Şenyaşar Ailesi, sanal medya hesabından ise “Bu dava sadece bizim davamız değildir. Bir ülkenin kanayan adalet yarasıdır. #KatilNedenBöyleRahat çünkü Suruç Devlet hastanesinde organize infaz yapan hala AKP içinde milletvekilidir" dedi.