Şenyaşarlar: Vicdanı olan davamıza sahip çıksın

Şenyaşar Ailesi, katledilen yakınlarının mezarlarını ziyaret etti, "Vicdanı olan davamıza sahip çıksın" çağrısında bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa'daki adliye önünde başlattığı nöbet eylemi 40’ıncı gününde. "Sokağa çıkma yasağı" nedeniyle Şenyaşarlar ilk kez bugün adliye önüne gelemedi.
Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, Suruç ilçesinde bulunan evlerinde nöbetlerini devam ettiriyor.
Ferit Şenyaşar, babası Hacı Esvet ve Adil ile Celal Şenyaşar'ın Suruç Asri Mezarlığı'nda bulunan kabirlerini ziyaret etti. Anne Emine Şenyaşar ise sağlık sorunlarından kaynaklı mezarlık ziyaretine katılamadı.

 '3 YIL GEÇTİ, KATLİAMCILAR TUTUKLANMADI'

Mezarlık ziyaretinde konuşan Ferit Şenyaşar, şunları söyledi: “Bugün sokağa çıkma yasağı olduğu için Adliye binası önüne gidemedik. Onun yerine Suruç Devlet Hastanesi'nde katledilen 3 insanımızın kabrini ziyaret etmeye geldik. Milletvekili Yıldız ve akrabaları tarafından 3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi'nde katledildi. Olayın üstünden 3 yıl geçti, katliam yapanlardan tutuklu yok. Adalete olan inancımızı yitirmeyeceğiz, adalet istemeye devam edeceğiz. Vicdanı olan insanları davamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”