Şenyaşarlara destek ziyaretleri sürüyor

Aile bireyleri AKP milletvekilinin koruma ve akrabaları tarafından katledilen Şenyaşar Ailesi’nin Urfa Adliyesi önünde 'Adalet nöbeti' eylemini sürdürürken, Şenyaşarları Mardin Şahmaran Kadın Platformu üyeleri ziyaret etti.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu katledilen anne Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı olarak kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemini Mardin Şahmaran Kadın Platformu destek ziyaretinde bulundu.  

Ziyaret sırasında 43 gündür sürdürdüğü “Adalet” nöbetinde yaşadıklarını anlatan anne Emine Şenyaşar, “Hırsızlara vekil diyorlar, hiç hırsızdan vekil olur mu?” diye konuştu. 

Dava dosyasının detaylarını anlatan Ferit Şenyaşar ise, “Bizi insan yerine koymadınız, bu insanlara ceza vermediniz. Bizim taşındığımız ambulanslara saldırıldı, bunlar kamu malına zarar verdi. En azından bunun için bir adım atın, en azından bunun için ceza verin” dedi.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu’ndan Gülizar İpek ise şunları söyledi: 

“Adalet sağlanana kadar, sivil toplum örgütleri olarak, kadın platformları olarak davanızın takipçisi olacağız. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Emine Anne’nin adalet çığlığı hepimizin kulaklarını da yüreklerini de parçaladı.”