Ailesi katledilen Şenyaşar, 16. kez emniyete götürüldü

Ailesi katledilen ve direnişinin 406. gününde olan Emine Şenyaşar, 16. kez “hakaret” iddiasıyla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 406. gününde devam ediyor. Aile, sabah saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye merdivenlerine gelerek nöbeti başlattı.
Nöbette "Adalet nöbetimiz 406’ncı gününde. Adliye önünde ölmek istemiyorum. Çocuklarımı ve eşimi hastanede katlettiniz. Yetim kalan torunlarımın bana ihtiyacı var” dövizi açıldı. Yine katliamın yaşandığı gün acil serviste görev alan bir doktorun sanal medya hesabında yaptığı paylaşımın bulunduğu dövizler de eylemde taşındı.
Ferit Şenyaşar, “Suruç Devlet Hastanesi'nde bir katliam yapıldı. Bunu Şanlıurfa Valisi'nden Cumhurbaşkanı'na kadar herkes çok iyi biliyor. Hastanede nasıl bir katliam yapıldığı, acil doktorunun açıklama ve tanıklığında mevcut” diye konuştu.
Ferit Şenyaşar, "Muhalefet milletvekilleri olayın araştırmasıyla ilgili araştırma önergesini meclise verdiğinde bu AKP oyları ile reddediliyor. Bunu reddeden bütün milletvekilleri bu zulme ortak oluyor" dedi.

'GİDİN, ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRENLERİN İFADESİNİ ALIN'

Ayrıca Emine Şenyaşar, nöbeti sürdürdüğü esnada, 16. kez “hakaret” iddiasıyla polisler tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrıldı. Buna tepki gösteren Şenyaşar, “Bizi karakol karakol gezdiriyorsunuz. Gidin, çocuklarımı öldürenlerin ifadesini alın, bizi rahat bırakın” dedi.

 Emine Şenyaşar, ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Annenin tepki olarak emniyette ifade vermeyeceği, savcılıkta ifade vereceği öğrenildi.