Amara asker ve polis ablukasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 71’inci doğum gününe, Öcalan’ın doğduğu köy olan Amara abluka altına alındı. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’a, mahalle girişinde ikametgah adresleri soruldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, doğum gününe iki gün kala, doğduğu yer olan Urfa’nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) Mahallesi’ne giden tüm yollar polis, askerler tarafından ablukaya alındı. Abluka, Halfeti’nin Göklü (Gogan) Mahallesi'nden başlayarak, Öcalan’ın doğduğu evin önüne kadar uzaması dikkat çekti.

Amed’de hastaneye giden Mehmet Öcalan ve oğlu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mahalleye dönerken asker ve polisler tarafından önleri kesilerek, ikametgahları soruldu. Ömer Öcalan’ın şoförünün, mahallede ikametgâhı olmadığı gerekçesiyle içeriye alınmadığı öğrenildi.

Ablukaya tepki gösteren Mehmet Öcalan, bu durumun antidemokratik olduğunu, yaşadıkları evin önünün dahi asker ve polis tarafından zırhlı araçları ile ablukaya alındığını söyledi.

Mehmet Öcalan, Öcalan’ın bu yılki doğum günü kutlamalarına dair “Başkan'ın doğum gününü kutlamak isteyenler evlerinde kutlayabilirler. Bugün köyü ablukaya almışlar. Bu şekilde sorunlar çözülmez. Biz zaten daha önce bu salgından dolayı herkes evinde doğum gününü kutlayabilir demiştik. Köyde olağanüstü hal var. Bu antidemokratik bir durumdur. Bu kadar polis, zırhlı araç, asker gerekmiyor. Kendileri de biliyor. İsterdik demokratik bir durum olsun ama olmadı" diye konuştu.