Amed’de tutuklananların sayısı 7’ye yükseldi

MEBYA-DER’e yönelik operasyonlarda akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Zeki Dağ, Hanım Altındağ ve ismi öğrenilemeyen bir kişi tutuklanırken, Mevlüde Gündüz adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde yürütülen soruşturma kapsamında aralarında MEBYA-DER eşbaşkan ve yöneticilerinin bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, MEBYA-DER üyesi Mevlüde Gündüz’ün aralarında bulunduğu dört kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Zeki Dağ, Hanım Altındağ’ın aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklanırken; Mevlüde Gündüz adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dağ, Altındağ ve ismi öğrenilemeyen bir diğer kişinin tutuklanması ile beraber operasyon kapsamında tutuklanma sayısı 7’ye çıkarken, adli kontrol şartı ile serbest bırakılanların sayısı 3’e yükseldi. Tutuklananlar arasında MEBYA-DER yöneticileri olan 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan 2 Mart tarihinde; KHK ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül ise 4 Mart tarihinde aynı gerekçelerle tutuklanmıştı.