Anter Dersim Maxmur’da anıldı

Rojava’da 11 Kasım günü geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Anter Dersim (Kazım Ergün), Maxmur mülteci kampında anıldı.

11 Kasım günü Rojava’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Anter Dersim, 1 Aralık günü Qamişlo’da toprağa verildi.

Dersim için  Şehit Rustem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda toplu bir merasimle taziye çadırı kuruldu.

Yüzlerce kişinin katıldığı merasim saygı duruşu ile başladı. Merasimde Şehit Aileleri adına Şehit Aileleri Komitesi sözcüsü Sultan Yıldız yaptığı konuşmada “Mexmur halkı olarak her gün Anter Dersim gibi devrimcileri uğurluyoruz. Şehitler sayesinde bizler bu aşamaya geldik ve onlara minnettarız” dedi.

Yıldız, “Şehit Anter, 1990’lı yıllarda devrim saflarına katıldı ve Türk devletinin zulmüne yakından tanıklık etmiştir. Mexmur halkı olarak Şehit Anter Dersim’i asla unutmayacağız ve sonuna kadar onların yolunda olmaya devam edeceğiz. Biz, Şehit Anter’in kararlılığı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehit Anter her alanda mücadelesini sürdüren bir Kürt komutanıydı. Bizler de onun yolunun izinde olacağız ve işgalci, soykırımcı güçlere karşı direneceğiz. Kürt halkının, ailesinin, çocuklarının başı sağ olsun. Bizler şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Sonuna kadar onların bizler için yarattığı direniş yolunun takipçileri olacağız” diye ekledi.

Merasim sloganlarla son bulurken, Şehit Aileleri Komitesi kurumu önünde taziye çadırı kuruldu.