Apê Musa mezarı başında anıldı

Apê Musa, Nusaybin’deki kabri başında anıldı. Anmada konuşma yapan HDP’li Tayip Temel, “Apê Musa bütün özgür basının çalışmasında, hakikat arayışçılarının mücadelesinde yaşıyor” dedi.

Amed’de 20 Eylül 1992 tarihinde katledilen Kürt bilge Musa Anter (Apê Musa), Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu (Sitîlîle) Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ebru Günay, Tayyip Temel ve Pero Dündar, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda yurttaş anmaya katıldı. Anmaya katılanlar, Anter’in oğlu Anter Anter tarafından karşılandı. Anmada, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.

Anmada konuşan Anter Anter, Apê Musa’nın başlattığı mücadelenin devam ettirilmesini istediklerini belirtti.

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ise, Apê Musa’nın öldürülmesinin 28’inci yılında mücadelesinin devam ettiğine dikkati çekerek, Apê Musa’nın öğrencilerine ve Kürtlere büyük bir miras bıraktığını kaydetti. Bu mirasın peşinde olduklarını dile getiren Altan, Apê Musa’nın kalemini yerde bırakmayacaklarının mesajını verdi.

HDP Basından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel de Apê Musa’nın Kürtlüğün ve özgürlüğün izinde yol aldığına işaret ederek, “Hepimiz Apê Musa’nın doğum günü için buradayız. Çünkü biz onun katledilmesini kabul etmiyoruz. Bugüne kadar da kabul etmedik bizden gittiğini. Neden onu şehit ettiler? Bugün dört parça Kürdistan’a baktığımızda bunu göreceğiz. Esas hedefleri Kürtlerin hafızasıdır. Kürtlerin hafızasını unutmasını hedeflediler” diye konuştu.

Temel, Apê Musa’nın mücadelesinin devam ettiğini söyleyerek, “Apê Musa Kürtlerin tarihidir” dedi. Temel, “Apê Musa bütün özgür basının çalışmasında, hakikat arayışçılarının mücadelesinde yaşıyor. Apê Musa Kürtlerin özgürlük, gerçeklik ve hakikat mücadelesinde, Başur, Bakur, Rojava ve Rojhilat’ta yaşıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Apê Musa’nın mezarına karanfil bırakıldı.