Barış Annesi’nden ‘Adalet Nöbeti’ne duyarlılık çağrısı

Cezaevlerinde süren sistematik baskı ve işkence politikalarına karşı aylardır adalet nöbeti tutan Barış Annesi Behice Sabay, bu baskılar son bulana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirterek, duyarlılık çağrısında bulundu.

Van’da Barış Anneleri tarafından cezaevlerinde yoğunlaşan tecrit ve işkence politikalarına karşı 122 gündür süren adalet nöbetine katılan Barış Annesi Behice Sabay, Van cezaevinde bulunan oğluyla 4 aydır görüştürülmediğini söyledi.

Oğlu ile 4 aydır görüşemediğini kaydeden Sabay, bütün siyasi tutsakların ağır işkence ve tecrit koşullarında tutulduğunu belirterek, siyasi partiler ve STK’ların bu konuda duyarlı olmasını gerektiğini ifade etti.

“Bizler demokrasi ve barış isteyen insanlarız” diyerek sözlerini sürdüren Sabay, bütün siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Cezaevlerinde bulunan çocuklarıyla aylardır görüşemediklerini dile getiren Sabay sözlerini şöyle sürdürdü: “Evlatlarımızı artık göremiyoruz. 122 gündür burada adalet nöbeti tutuyoruz. Bizim çocuklarımız suçsuz yere cezaevine konuldu. Bu da yetmezmiş gibi cezaevlerinde her türlü baskı ve işkenceye maruz kalıyorlar. 3 ayda 60 siyasi tutsak cezaevinde hayatını kaybetti. Aylardır adalet nöbetinde buna dikkat çekmek istiyoruz. Bizler hukukun uygulanmasını ve cezaevlerinde hayata geçirilen sistematik işkenceye son verilmesi için buradayız. 4 ay önce oğlumla görüştüğümde cezaevinde işkencelerin yaşandığını söylemişti ve bugün bunun arttığını görüyoruz. Siyasi partilerin, STK’ların ve halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Cezaevlerinde yatanlar bizim insanlarımız, bizim oy verdiğimiz siyasetçiler, bizim çocuklarımız. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Herkes bu bilinçle hareket etmelidir. Siyasi tutsaklar üzerinde ki sistematik baskı ve işkence politikaları son bulana kadar bizler burada adalet nöbetinde olacağız.”