Batman Demokrasi Platformu: AKP salgının gölgesinde darbe yaptı

Batman Demokrasi Platformu, koronavirüs salgını gölgesinde kayyum gasbı ile “darbe hukuku” uygulandığını belirtti.

Batman Demokrasi Platformu, HDP’li belediyelerin gasp edilmesi ve eşbaşkanların gözaltına alınmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Platform Dönem Sözcüsü Deniz Topkan imzasıyla yapılan açıklamada, "Tüm dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiği şu zorlu günlerde dahi iktidarın önceliğinin anti demokratik uygulamalar olması kabul edilebilir bir tutum değildir" denildi.

'SALGIN GÖLGESİNDE DARBE HUKUKU'

Açıklamada, iktidarın görevinin halk iradesine el koymak değil, halk sağlığını korumak olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Bu iktidar salgını fırsata çevirip demokrasiyle, halkla, mücadeleye devam ediyor. Salgın gölgesinde kayyum gasbı ile ‘darbe hukuku’ uygulanıyor. Bu tüm toplumu salgınla baş başa bırakma girişimidir.
Bu zor süreçlerde halkımızın sağlıklı kalabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi bir kez daha vurguluyoruz Salgın sürecinde halk iradesini hiçe sayan, insanlık için virüs kadar tehlikeli olan bu yaklaşımın kaybettireceği her kesim tarafından görülmelidir. Tüm kamuoyunun dayanışmayı artırarak, daha sağlıklı yarınlar için ortak tutum almaya davet ediyoruz."
Batman Demokrasi Platformu, hukuksuz bir şekilde görevleri gasp edilen belediye eşbaşkanlarının görevlerine iade edilmesi gerektiğini kaydetti.